Sanitat distribueix els primers tests antígens per a diagnosticar la Covid-19 en els departaments de salut

Els tests seran entregats a Atenció Primària i als Serveis d’Urgències

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública distribuirà un total de 250.000 dosis de tests d’antígens per a diagnosticar el coronavirus en només 15 minuts. Aquests nous tests seran entregats tant als Serveis d’Urgències hospitalàries com a l’àmbit de l’Atenció Primària dels departaments de salut.

Per províncies, Castelló comptarà amb un total de 30.500 dosis, València amb 128.000 dosis i Alacant amb 89.000 dosis. A més, el Servei Especial d’Urgències i el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana comptarà amb un total de 2.500 dosis.

El Ministeri de Sanitat ha donat llum verda a aquestes proves ràpides de detecció d’antígens a través de l’última ‘Estratègia de detecció precoç, vigilància i control de Covid-19’.

En ella, especifica que actualment es disposa de dos proves de detecció d’infecció activa, una prova ràpida de detecció d’antígens i la prova PCR. La realització de l’una o de l’altra dependrà de l’àmbit de realització, la disponibilitat i dels dies d’evolució dels símptomes.

S’utilitzarà el test ràpid de detecció d’antígens per a qualsevol cas sospitós amb una evolució de símptomes menor a 5 dies, mentre que per als contactes directes amb el contagi es continuarà realitzant la PCR.

Deixa el teu comentari