Sanitat en la Comunitat Valenciana realitza un assaig clínic amb infusió de plasma de pacients que han superat el coronavirus

L’Hospital La Fe de València, l’Hospital Sant Joan d´Alacant i el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana han posat en marxa un assaig clínic per a investigar si el plasma de donants que han superat la infecció per COVID-19 pot ajudar a millorar la salut de pacients amb pronòstic incert. La transfusió de plasma hiperinmune, que s’obté de persones que han superat la infecció i conté anticossos neutralitzadors enfront del virus, és una arma terapèutica que s’està explorant en casos en què fallen la resta de tractaments que marquen els protocols actuals.

És una carrera entre el virus, que vol continuar replicant-se i va lesionant òrgans, i el pacient, que ha de desenvolupar una immunitat efectiva que el contrareste. 

Les persones candidates a rebre aquesta transfusió d’anticossos compten, majoritàriament, amb malalties autoimmunes o oncohematològiques que no poden enfrontar per elles mateixes la infecció.

Comenta la notícia