Santiago Posteguillo, Luisa María Botella i Estimat Ortells, guardonats amb els VI Premis Ateneu 2021

L’escriptor rep el ‘Premi Ciències Humanes i Comunicació’; el ‘Premi Ciències de la Salut i Investigació’ recau en la investigadora del CSIC i el ‘Premi Creativitat i Belles arts’ reconeix la labor del dissenyador valencià

L’Ateneu Mercantil de València ha distingit a l’escriptor Santiago Posteguillo; a la investigadora Luisa María Botella i al dissenyador Estimat Ortells amb els VI Premis Ateneu Mercantil de València. La gala de lliurament d’aquests premis tindrà lloc el dilluns 13 de desembre en la Sala d’actes de l’Ateneu a partir de les 18.30 hores. La presidenta de l’Ateneu Mercantil, Carmen de Rosa, ha enaltit el referent en el qual s’ha convertit aquest guardó amb els quals aquesta institució, fundada en 1879, tracta de “destacar i posar en valor l’esforç de molts valencians que triomfen pel món”.

“Volem destacar el bo que té la nostra Comunitat així com la societat que la compon. Creiem que és molt important reconéixer i donar difusió a la trajectòria professional de molts dels nostres paisans i els ambiciosos projectes que duen a terme. Projectes i assoliments que a vegades no són prou reconeguts socialment. Destaquen en la seua vida professional i porten el nom de València i de la Comunitat allà per on triomfen. Són valencians extraordinaris”, ha afegit Carmen de Rosa.

Enguany, el jurat dels Premis Ateneu 2021 ha decidit guardonar en la categoria ‘Ciències Humanes i Comunicació’ a l’escriptor Santiago Posteguillo. El filòleg, lingüista i Doctorat Europeu per la Universitat de València, ha rebut, entre altres reconeixements i assoliments, el Premi Planeta (2018) i el Premi de les Lletres Valencianes (2010). L’escriptor valencià, que va tornar recentment a les llibreries endinsant-se en un apassionant recorregut a la Roma Imperial, ha acostat a milions de lectors a la història a través de les seues novel·les i ara ho ha fet amb ‘Roma sóc jo’. El primer lliurament de la sèrie que l’autor dedicarà a la vida de Juli Cèsar.

El ‘Premi Ciències de la Salut i Investigació’ recau en aquesta edició en Luisa María Botella, investigadora del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) que exerceix a Madrid i que va rebre el Premi a la investigació de Malalties Rares (FEDER) en 2014. Especialitzada en genètica molecular serà el primer premi de la seua dilatada i prolífica carrera professional que rebrà a València.

Per part seua, el ‘Premi Creativitat i Belles arts’ s’ha concedit a Estimat Ortells. El prestigiós modista internacional, natural d’Onda, va ser guardonat amb el V Premi Tendències a la Moda i el Disseny (2014). De les 162 desfilades que ha realitzat al llarg de les seues més de 50 anys de carrera, 132 han sigut benèfics per a diferents causes.

Comenta la notícia