S’aprova el projecte d’ampliació de vorera i adequació de passos de vianants al carrer General Gil Dolz

S’àmplia la vorera sud del carrer i s’adequa un pas de vianants als criteris  d’accessibilitat normatius

La junta de Govern Local, aprovarà tècnicament, en la sessió de demà divendres, el projecte d’ampliació de vorera nombres parells i remodelació de passos de vianants al carrer General Gil Dolz, en el barri de Mestalla. L’actuació d’este projecte que es duu a terme des de la regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana, dirigida per la vicealcaldessa, Sandra Gómez, comprén la renovació de la vorera sud d’este carrer i l’ampliació de la seua amplària per a adaptar-la a les condicions d’accessibilitat establides en la normativa.

L’actuació abasta l’ampliació de la vorera sud de carrer General Gil Dolz, des del Passeig de l’Albereda fins al carrer Finlàndia, amb un mínim de 1,80m d’amplària que recupera espai per al vianant. Les labors dins del projecte inclouen reducció dels carrils de la calçada de tres que existeixen actualment a dos, i no es modificant les alineacions de voreres ni el carril bici del costat nord. A més, els paviments i acabats projectats mantenen les característiques de les zones adjacents, i s’aconseguix una homogeneïtat urbana i estètica.

Esta zona d’itinerari de vianants inclourà bancs de fusta per al descans i la trobada del veïnat i papereres. També es traslladen les columnes de lluminàries existents, que reduïen l’amplària útil de la vorera, en la mateixa mesura que les alineacions de la vorada. A més, s’ha previst la substitució de totes les tapes de les arquetes existents en l’àmbit per les noves tapes de composite, segons les especificacions del servici d’enllumenat.

Respecte a l’adequació dels passos de vianants, es remodela el situat en l’encreuament del mateix carrer General Gil Dolz amb el Passeig de l’Albereda i s’adequa als criteris de la normativa d’accessibilitat.

Este projecte ja aprovat compta amb un pressupost total de 121.157,60€ i té fixat el termini de realització en dos mesos. En total les accions abasten 1.500m² en tota la longitud del carrer des del Passeig de l’Albereda fins al carrer Finlàndia.

L’ampliació de voreres i adequació del pas de vianants és un pas més enllà en matèria d’accessibilitat, comoditat i seguretat per als veïns i veïnes de València. A més el trajecte del recorregut per als vianants recupera i àmplia l’espai de trobada enfront d’una guarderia, i guanya separació entre els vianants i el trànsit, i genera un entorn escolar més segur.

“Esta actuació s’uneix a la gran labor de recuperació de l’espai per a vianants i mobilitat sostenible que des de la regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana que coordina Sandra Gómez, es duu a terme amb projectes com València, Ciutat de Places, la creació de superilles, les campanyes de repavimentació i manteniment de voreres i carrils bici , Entorns Escolars Segurs, i el concepte Ciutat 15 minuts”.

Deixa el teu comentari