S’aprova la creació de la figura del regidor de barri

Cada zona urbana de Carcaixent comptarà amb un regidor de l’Ajuntament que actuarà com interlocutor entre veïns i el consistori

La Regidoria de Partipació i Transparència està treballant per crear noves eines que fomenten la participació de la ciutadania

Natxo Escandell_fotoL’Ajuntament de Carcaixent ha aprovat per decret la creació de la figura dels regidors de barri, que suposa la designació d’un regidor específic per a cadascun dels barris o zones urbanes de la localitat. L’objectiu que es planteja és millorar i facilitar la comunicació entre el consistori i les diferents associacions de veïns, alcaldes i alcaldesses de les pedanies i la població de Carcaixent en general. D’aquesta manera, qualsevol persona que necessite manifestar les inquietuds o problemàtiques que afecten al seu barri tindrà una persona a la que adreçar-se completament vinculada a la institució, establint-se així una relació més directa i personal entre la ciutadania i l’Ajuntament.

Aquesta iniciativa serà una de les que quedaran plasmades en una Carta de Participació Ciutadana que està preparant-se des de la Regidoria de Transparència i Participació Ciutadana i que vorà la llum durant les pròximes setmanes. La finalitat de la Carta és regular les formes, els mitjans i els procediments de la informació i la participació del veïnat i les entitats ciutadanes en la gestió municipal. En paraules del regidor de l’àrea, Natxo Escandell, “la carta ha d’actuar com instrument a l’abast de moviments associatius i plataformes ciutadanes per tal que la Democràcia Representativa que tenim puga convertir-se en una Democràcia Participativa”. Des de la regidoria s’ha manifestat la intenció de que aquest document siga consensuat amb la resta de forces polítiques municipals.Per altra banda i dins de la mateixa línia, també està treballant-se en la creació d’un Portal de Transparència on l’Ajuntament de Carcaixent vol donar a conèixer tota la seva activitat d’una manera clara, ordenada i entenedora.  No solament en tema econòmic, sinó també, en paraules del regidor “apropar a tots els veïns el funcionament de la institució que els representa”.

Natxo Escandell, regidor de Transparència i Participació Ciutadana, ha volgut remarcar la importància d’aquestes actuacions en la nova manera de fer política que es vol dur a terme des de l’Ajuntament de Carcaixent. Segons ha explicat, “hem de construir noves formes de fer política, més pròximes als nuclis locals i a les persones per a que se senten part de les institucions.” En aquesta línea, també ha avançat que s’està treballant en noves mesures per a que tots els ciutadans participen activament en l’elaboració de polítiques públiques, “obrint nous canals de comunicació perquè els ciutadans puguen sentir que els seus drets, propostes, reivindicacions i necessitats puguen ser satisfets amb la cooperació de tots els estaments públics i socials”.

 

Segons el que va acordar l’Equip de Govern la distribució de regidors i barris seria la següent:

–       Cogullada: Rosa Nicolau

–       Barri de la Muntanyeta: Natxo Escandell

–       Barri dels Quatre Camins: V. Lluís Roca

–       Barri de Les Barraques: Desirée Palma

–       Santa Bàrbara: Teresa Oliver

–       Zona centre: Vicent Albelda

–       La Barraca i urbanitzacions de La Barraca: Ivan Martí

–       Sant Blai i Tir de Colom: Lourdes Castelló

Els Amics, Puiggrós i disseminats: Paula Lozano

Deixa el teu comentari