Seguretat i accessibilitat en la ronda Historiador Lluís Duart Alabarta

 

L’ajuntament conclou l’encintat del pas situat entre els carrers Avinguda d’Algemesí i Sant Bartomeu

 La ronda ja disposa, així mateix, d’una barana de protecció en la vorera exterior que limita amb l’horta

 El consistori municipal hi ha invertit més de 91.000 euros en estes dos intervencions urbanístiques

Almussafes, a 29 de desembre del 2016. L‘Ajuntament d’Almussafes ha destinat prop de 100.000 euros procedents del superàvit de 2015 a dos projectes urbanístics tendents a convertir la ronda Historiador Lluís Duart Alabarta en una zona més accessible i segura. La instal·lació d’una barana de seguretat en la zona nord-est, amb la finalitat de salvar el desnivell existent, que en alguns trams aconseguix els 2,5 metres, ha suposat una inversió de 57.000 euros. Així mateix, en els últims dies s’ha completat l’execució dels treballs de pavimentació de l’esmentada ronda de circumval·lació. Este últim projecte, pressupostat en 34.400 euros, s’ha realitzat seguint la normativa en matèria d’accessibilitat i ha inclòs també l’adequació de l’accés a la zona d’aparcament limítrof, la reparació del rastell deteriorat i d’algunes arquetes i la remodelació de part de la solera ja existent.

barana-proteccio-rondaDurant este mes de desembre, l’Ajuntament d’Almussafes ha executat dos projectes urbanístics en una de les quatre rondes de circumval·lació de la localitat, concretament en la ronda Historiador Lluís Duart Alabarta. Ambdós intervencions  formen part del paquet de les onze inversions financerament sostenibles aprovades amb càrrec al superàvit de l’any 2015, amb un import de més de 800.000 euros. “Hem apostat per dotar a esta ronda d’elements d’accessibilitat i seguretat, dos peticions veïnals a què finalment hem pogut donar resposta”, comenta el regidor d’Urbanisme, Andrés López.

 Accessibilitat ronda

El primer dels treballs completats ha consistit en l’encintat de la vorera situada en el tram comprés entre l’avinguda Algemesí i el carrer Sant Bartomeu de la ronda Historiador Lluís Duart Alabarta d’Almussafes. L’actuació, amb un cost total de 34.400 euros, ha inclòs la neteja de la base de formigó ja existent i la posterior col·locació de paviment amb taulells de grandària 20×20. Per a ajustar-se al que establix el Pla d’Accessibilitat de la localitat, s’ha instal·lat, així mateix, un tipus paviment amb un grau de lliscament mínim. “Amb esta acció, continuem complint als compromisos adquirits amb els veïns d’Almussafes, i en este cas amb el nostre ambiciós Pla Integral d’Accessibilitat. Amb ell esperem convertir Almussafes en una població totalment accessible en un termini màxim de 8 anys”, recorda López.

L’esmentada intervenció també ha respectat els accessos als solars limítrofs, amb l’execució  de guals de vianants per a persones amb mobilitat reduïda, seguint les especificacions de la normativa d’accessibilitat, i l’eliminació de barreres arquitectòniques tant pel que fa a mesures i rampes com quants als taulells a utilitzar.

Donat el deteriorament del rastell existent, en el projecte també s’ha inclòs la substitució d’algunes de les peces que el componen i l’execució d’una solera de formigó en les zones de pas de tràfic rodat que interrompen la continuïtat de la vorera, a més de la reparació de part de la solera existent en la zona d’aparcament del popularment conegut com Hort de Blat.

Seguretat ronda

La ronda de circumval·lació ja és segura després de la col·locació, en la seua zona nord-est, d’una barana de seguretat en la vorera exterior límit entre el nucli urbà i l’horta. “Es tractava d’una intervenció urgent, ja que era necessari protegir els desnivells existents en la mateixa, tots ells superiors a 55 cm. i que en el tram de major altitud se situen en 2,5 metres, ja que són molts els veïns i veïnes, fins i tot xiquets, que transiten diariament per esta zona”, especifica l’edil.

Este projecte de subministrament i instal·lació de la barana de protecció, de ferro galvanitzat i d’1 metre d’altura, ha suposat una inversió de 57.000 euros.

Deixa el teu comentari