Sellent estalvia un 44% en la factura elèctrica després de renovar l’enllumenat

La renovació de l’enllumenat públic de la localitat de Sellent permetrà al municipi un estalvi en la despesa de la factura de la llum ia més també aportarà a la localitat un gran estalvi energètic. Això ha estat possible gràcies a una subvenció de la Diputació de València per a la realització d’aquesta inversió financerament sostenible (IFS). En total, l’import destinat a aquesta reforma serà de 44.533,14 €.

La renovació ha consistit en la substitució del sistema lluminós de vapor de sodi a alta pressió (VSAP) per les bombetes LED, una tecnologia que aporta una reducció econòmica, de consum per part de la població i també és respectuosa amb el medi ambient. “És una reforma molt positiva i alhora necessària en el municipi. El sistema que teníem donava molts problemes i l’enllumenat en algunes zones era insuficient. Fins i tot alguns fanals deixaven de treballar a una hora determinada i hi havia zones fosques al poble en què es transitava amb dificultat a certa hora de la nit per la falta de llum. Amb la instal·lació de l’enllumenat LED hem solucionat tots aquests problemes i Sellent es converteix en un poble més il·luminat i alhora més compromès en l’estalvi energètic”, assenyala Vicent Monar, alcalde de la localitat.

Actualment Sellent comptava amb 105 unitats de fanals fernandinos de 100 W VSAP, amb 12 lluminàries semiesfèriques de 100 W VSAP sobre columna i amb 70 vials de 100 W VSAP sobre columnes de paret. Amb la reforma, la situació prevista és la instal·lació de 105 unitats de fanals fernandinos de 40 W LED sobre columna o paret, 12 lluminàries semiesfèriques de 40 W LED sobre columna i vials de 50 W LED sobre columnes o paret, el que suposarà una reducció de la potència instal·lada en enllumenat públic passant de 18,70 Kw instal·lats amb làmpades de vapor de sodi a 8,18 Kw instal·lats amb mòduls LED de menor potència. La reducció de potència és exactament de 43,74%. Quant a l’estalvi directe en la factura del consum elèctric la instal·lació suposarà una reducció del 43,74% del consum dels 189 punts de llum renovats, a més del estalviat produït en el terme de potència del contracte d’enllumenat públic existent.

Deixa el teu comentari