La sèptima edició de “Projecte RIU” es tanca amb la presentació dels treballs

Alzira, 21 de juny de 2018.– Hui ha tingut lloc la cloenda de la sèptima edició del Projecte RIU de Promoció de la salut en el barri de l’Alquerieta.

A l’acte, que ha tingut lloc en el saló de plens de l’Ajuntament d’Alzira, han assistit Diego Gómez, alcalde d’Alzira, Marina Mir, regidora de Servicis Públics, José Añó, director del Centre de Salut Pública d’Alzira, i el director gerent de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), José Antonio Manrique. També ha volgut conèixer de primera mà les accions del projecte, Isabel Gonzállez, l’actual gerent del Departament de Salut de la Ribera

En la clausura s’han donat a conéixer els treballs que s’han realitzat al llarg d’esta edició, concretant les intervencions dels diferents agents de salut i de la resta de professionals.

Enguany han dedicat 80 hores formatives que han abordat la promoció de la salut al llarg de la vida (en temes com l’alimentació, l’exercici físic, l’atenció de l’entorn), la salut materno-infantil, la salut sexual i reproductiva (especialment prevenció d’embarassos no desitjats i d’infeccions de transmissió genital, inclosa la infecció per VIH/sida), l’envelliment actiu, la prevenció del càncer i l’accés als diferents servicis de salut (atenció primària, de suport a la primària, especialitzada, urgències, etc.).

També s’han portat a terme tallers de formació on han participat 113 persones, de les quals, 80 pertanyen al barri de l’Alquerieta.
L’acte ha acabat amb l’entrega de diplomes als integrants de la sèptima edició del projecte.
L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, assegura que “es tracta d’un projecte consolidat en la ciutat i que ja es plasma com a referent per a altres comunitats”.

Marina Mir, responsable de la Regidoria de Servicis Socials, ha manifestat que des del Centre de Participació Ciutadana es treballa en este projecte amb la finalitat de reduir les desigualtats en un sector concret de la nostra ciutat. Ha agraït la participació dels agents de salut, que faciliten que l’Ajuntament puga arribar a una major part de la població i ha destacat la perspectiva de gènere present al projecte.

L’enfocament d’equitat i la reducció de desigualtats socials en salut és transversal en la formació i en el disseny de les accions, fent un especial èmfasi en els eixos de gènere i diversitat cultural.

El president de Fisabio ha felicitat als agents participants i els ha encoratjat a no perdre l’esperit crític. També ha destacat que “la única manera d’influir en qüestions que afecten a la salut és de forma conjunta entre les institucions locals, sanitàries i els propis agents de salut”

Projecte Riu
RIU és un exemple de la col·laboració entre diferents entitats, impulsat per l’Ajuntament d’Alzira (a través del Centre de Participació Ciutadana), el Centre de Salut Pública d’Alzira (pertanyent a la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública) i l’Àrea de Desigualtats en Salut de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), amb la col·laboració d’assistència sanitària del Departament de Salut de la Ribera.

Este projecte es basa en una metodologia d’investigació participativa, que se centra a formar agents de salut de base comunitària per a la promoció de la salut.

Projecte RIU és un conveni que se celebra des de 2011 i busca promoure les autocures en salut i facilitar i millorar l’accés i la utilització dels servicis i programes de salut en el barri de l’Alquerieta d’Alzira.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.