S’espera una pujada en el preu de l’arròs amb motiu de la frenada de les exportacions a causa de la Covid-19

La sega de l’arròs està en marxa i les varietats més primerenques no estan donant la quantitat de fruit  habitual

La sega de l’arròs està en marxa i les varietats més primerenques no estan donant la quantitat de fruit  habitual, a causa de  les pluges primaverals que han retardat el cicle de cultiu i han afegit dificultats en l’adobament.

En aquesta campanya esperen una pujada  en els preus de l’arròs, perquè diversos països tercers han decidit, amb motiu de la pandèmia de la Covid-19, assegurar-se el proveïment d’aquest cereal per a les necessitats internes de la seua població, i reduir les seues exportacions amb destinació a la Unió Europea.

la Comissió Europea, amb la complicitat del Govern espanyol, han obert les fronteres a cada vegada més arròs forà que, sense aranzels i en unes condicions de competència deslleial des del punt de vista fitosanitari i ambiental, inunden el mercat europeu.

 AVA-ASJA reivindica a les administracions més investigació i agilitat per a posar a la disposició dels arrossers un nombre suficient de productes fitosanitaris i biològics que resulten eficaços per a frenar les creixents males herbes i malalties que ataquen al cultiu.

Deixa el teu comentari