S’ha celebrat la primera assemblea ciutadana a Alzira.

IMG_5268A l’Ajuntament d’Alzira es va celebrar la primera assemblea ciutadana de la ciutat este dimecres 30 de setembre. L’acte es va realitzar un hora abans del plenari ordinari, tal i com es recull dins de la Carta de Participació Ciutadana, que contempla la norma de les assemblees municipals. D’esta manera, els ciutadans disposen d’una eina directa i pròxima de participació en el govern municipal.

En esta primera assemblea, es tractaren temes com els sorolls de les zones d’oci; la informació referent al transport públic i a les noves tarifes per als col·lectius menys afavorits; suggeriments sobre el Pla de la Vila; la preocupació de les comissions falleres per la necessitat de locals i els detalls dels tancaments i adequacions dels carrers prop dels casals; l’Associació de Veïns de l’Alquerieta va expressar les seues preocupacions sobre el barri i un ciutadà va fer el prec de revisar la normativa de les llicències de taxi.

Els ciutadans poden fer les seues preguntes a l’assemblea de veu o per escrit, enviant-les a l’adreça electrònica asamblea.ciudadana@alzira.es. Les preguntes o precs es llegiran per la persona interessada o, en cas de no acudir a l’assemblea, per un membre de la corporació municipal. Hi acudiran tots els membres de la corporació, que respondran a les qüestions plantejades en el moment, o bé per escrit en el termini de quinze dies.

Els nombrosos temes tractats en només una hora, la resposta dels veïns i veïnes que van acudir a esta primera assemblea i l’adequat funcionament de la sessió fa valorar, molt positivament, este model de govern obert a la ciutadania que encetem en esta nova i esperançadora legislatura. Desitgem que tots els alzirenys i alzirenyes facen de la seua veu el consell i la guia cap a la ciutat participativa, transparent i moderna que entre tots estem construint.

Alzira, 2 d’octubre de 2015

Deixa el teu comentari