S’ha presentat a València el Pla 20.000 habitatges de lloguer assequible

Ximo Puig destaca que el Pla 20.000 permetrà generar ocupació i ajudarà a l’objectiu del Consell de tindre un banc públic d’habitatges en cada municipi

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en la presentació a València del Pla 20.000 habitatges de lloguer assequible, junt amb el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, un acte en què ha agraït l’impuls del Govern central a una iniciativa en la qual s’inscriu la reactivació del Projecte d’adequació urbanística (PAI) d’Enginyers de la ciutat   de València.

A l’acte també han assistit el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, el President de la Diputació Toni Gaspar i els Vicealcaldes de l’Ajuntament de València 

Aquesta intervenció urbanística, que compta amb una inversió de 3,5 milions d’euros, comportarà l’ampliació del parc d’habitatges de València amb 420 llars noves, més de la meitat de les quals, prop de 220, seran de règim de protecció pública. 

Una vegada executada la urbanització, l’Ajuntament de València disposarà en aquest espai d’un solar per a construir un col·legi, una actuació que realitzarà a través del pla ‘Edificant’ de la Generalitat. El PAI d’Enginyers preveu també la construcció de zones verdes. 

El president de la Generalitat ha subratllat la importància de reactivar l’economia de la manera més ràpida possible i ha recalcat el paper clau dels fons europeus Next Generation UE.

Deixa el teu comentari