S’ha presentat la campanya de la Denominació d’Origen Protegida ‘kaki Ribera del Xúquer’

Ximo Puig es mostra convençut que, amb el suport de la Generalitat i de la Denominació d’Origen Protegida, s’avançarà en la introducció d’aquesta fruita en nous mercats

S’ha presentat a l’Alcúdia  la campanya de la Denominació d’Origen Protegida ‘kaki Ribera del Xúquer’, acte al qual ha acudit Ximo Puig, President de la Generalitat Valenciana, acompanyat de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà i  Cirilo Arnandis, president de la DO Kaki Ribera del Xúquer.

La Comunitat Valenciana és la principal productora de caquis d’Espanya i la seua superfície de cultiu aconsegueix les 16.000 hectàrees. La Denominació d’Origen Protegida ‘kaki de la Ribera del Xúquer’ tenia inscrites la passada campanya un total de 8.380 hectàrees, enfront de les 18.057 hectàrees existents en el conjunt d’Espanya.

L’exportació constitueix una de les principals vies de comercialització per al caqui Denominació d’Origen (DO) Protegida ‘kaki de la Ribera del Xúquer’ i a més del mercat espanyol, les principals destinacions són Alemanya, França, Regne Unit i Itàlia, mentre que últimament s’estan obrint mercats emergents com el Canadà i l’Aràbia Saudita.

S’han celebrat els 19 anys del ‘kaki Ribera del Xúquer’ com a Denominació d’Origen Protegida reconeguda per la Unió Europea i es manté el pols del sector agroalimentari de la Comunitat Valenciana per a mantindre el comerç exterior, sent el caqui un referent del valor afegit dels nostres productes en el mercat internacional.

Deixa el teu comentari