Sollana inaugura la reforma integral del seu Consultori Auxiliar

El Departament de Salut ha dotat d’una infermera més al centre, la remodelació del qual ha suposat una inversió de 100.000 euros per part de la Conselleria de Sanitat 

L’objectiu d’este tipus d’inversions és el d’humanitzar i dignificar els espais per a millorar l’atenció sanitària que es presta a la població

Per a dur a terme les obres de reforma, el Departament de Salut i l’Ajuntament de Sollana han treballat de manera conjunta i coordinada 

El Consultori Auxiliar de Sollana, de titularitat municipal, ha inaugurat este 31 de juliol la seua reforma integral, realitzada a càrrec del Pla d’Inversió Arquitectònica en Consultoris (PIAC) de la Conselleria de Sanitat i que ha suposat una inversió de 100.000 euros.

En l’acte d’inauguració han estat presents l’alcalde del municipi, Vicente Codoñer, acompanyat de la regidora de Sanitat, Laura Fortea, així com la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Dra. Liliana Fuster, i els directors d’Infermeria de l’Hospital d’Alzira i d’Atenció Primària, Xavier Teodoro i Carlos Herrero, respectivament.

A més de la inversió de 100.000 euros realitzada dins del pla d’ajuda PIAC de la Conselleria de Sanitat, el Departament de Salut de la Ribera ha invertit en este Consultori Auxiliar altres 10.000 euros, que han anat destinats a dotar-ho de senyalització, mobiliari i equipament. Així mateix, la Ribera ha reforçat l’atenció d’Infermeria d’este centre, dotant-lo d’una infermera més. 

Segons ha destacat la Dra. Liliana Fuster, “les actuacions realitzades en este Consultori Auxiliar persegueixen humanitzar i dignificar els espais i serveis amb la finalitat de millorar l’atenció sanitària que es presta a la població, al mateix temps que es potencia la importància de l’Atenció Primària en la Ribera”.

En este sentit, cal destacar que el model d’Atenció Primària que desenvolupa la Conselleria de Sanitat pretén acostar els serveis de salut a la població i millorar l’atenció que es presta des d’este nivell assistencial. 

En este sentit, cal destacar que el Consultori Auxiliar de Sollana dona cobertura a més de 4.600 habitants del municipi, dels quals més de 600 es troben en edat pediàtrica. 

Per a dur a terme les obres de reforma del Consultori Auxiliar, el Departament de Salut i l’Ajuntament de Sollana han treballat de manera conjunta i coordinada. Així, l’Ajuntament ha adequat la Llar del Jubilat del municipi per a traslladar allí els recursos humans, el mobiliari, el material i els equips informàtics que han permés mantindre l’atenció sanitària en el municipi durant la duració de les obres de condicionament i millora. Això ha suposat una inversió municipal de més de 23.000 euros.

Deixa el teu comentari