Spanish Brass ompli l’auditori nou d’Alaquàs

Amb més de 30 anys de trajectòria, el grup és un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical espanyol i col·labora en diverses ocasions amb la Unió Musical d’Alaquàs

La formació musical Spanish Brass va omplir l’Auditori Nou d’Alaquàs el passat dissabte 21 de novembre. Un total de 127 persones, les que permet l’aforament limitat arran de les mesures establertes per a fer front a la lluita contra el Covid-19, van gaudir del concert “Un ‘po di Fellini” protagonitzat per l’actriu Maite Gil i la banda Spanish Brass.

Sota la direcció de Joan Miquel Reig, el grup va posar en escena la seua proposta musical cinematogràfica en la qual, a través de records de Giullietta Masina, dona i musa del cineasta italià, es recreen alguns dels moments més característics de la cinematografia de Fellini. Tot unit inevitablement amb la música del compositor italià Nino Rota.

Spanish Brass és un dels un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical espanyol i realitza col·laboracions amb la Unió Musical d’Alaquàs. De fet, el concert d’acomiadament com a director de la Banda Simfònica de la UMA, Quique Parreño, celebrat el passat mes d’abril, va ser una de les últimes actuacions més destacades. Han realitzat també concerts didàctics per al públic escolar d’Alaquàs i tenen la seu oficial al carrer Cadiz d’Alaquàs.

30 anys de trajectòria i reconeixements

Amb més de 30 anys de trajectòria en el món de la música de cámara, el quintet de metal ha sigut guardonat pel Ministeri de Culturai i Esport amb el Premi Nacional de Música 2020 en la modalitat d’interpretació. L’any 1996 va obtenir el Primer Premi del 6è Concurs Internacional per a Quintets de Metalls “Ville de Narbonne” (França), considerat el més prestigiós per a aquesta formació. En 2017 va rebre el I Premi Bankia al Talent Musical en la Comunitat Valenciana i el 2019 el Premi Espai Ter de Torroella de Montgrí (Girona) i dos Premis Carles Santos de la Música Valenciana atorgats pel Institut Valencià de Cultura.

Han participat en alguns dels festivals més importants de música i han realitzat gires per tot el món. Han actuat en la gala dels Premis Príncep d’Astúries el 1995, han gravat la música de l’obra teatral La Fundació de Buero Vallejo per al Centre Dramàtic Nacional i la banda sonora de la pel·lícula Descongélate de Félix Sabroso per a la productora El Deseo.

Ha publicat vint-i-sis treballs discogràfics, entre ells dos DVD-CD i un doble CD recopilatori, que mostren les seues múltiples facetes. Paral·lelament a l’activitat de concerts, Spanish Brass organitza dos festivals dedicats als instruments de metall de caràcter internacional: el Festival Spanish Brass Alzira (www.sbalz.com) i el Brassurround (www.brassurround.com) on es reuneixen cada any destacats solistes internacionals, grups i els professors de metall de major prestigi internacional.

Deixa el teu comentari