Un suecà al capdavant de la direcció d’art de grans produccions

El suecà Abdón Alcañiz treballa com a director d’art a la nova sèrie de ficció “La casa de papel”

Sueca, 04/05/2017.Sueca és bressol de talent. L’última descoberta ha estat el suecà Abdón Alcañiz qui forma part de l’equip de la nova sèrie d’Atresmedia “La casa de papel”. Alcañiz hi participa com a director d’art en la decoració de les diferents localitzacions on transcorre la trama de la sèrie, una producció que ja s’ha convertit en la millor estrena de ficció de la temporada amb un 25,4% de cota de pantalla.

Abdón Alcañiz és Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Politècnica de València i especialitzat en Direcció d’Art en l’Escola Superior de Cine i Audiovisuals de Catalunya. A més del seu últim treball a “La casa de papel”, el suecà també ha participat en grans projectes com a dissenyador de producció i director d’art de diferents curtmetratges i a les pel·lícules “Mil coses que faria per tu”, de Dídac Cervera; “El regreso de Elías Úrquijo”, dirigida per Roque Madrid, o “El amor no es lo que era” produïda per Tv On, entre d’altres.

Com a decorador o regidor també ha treballat en pel·lícules de renom com “La novia”, de Paula Ortiz (nominada als Goya com a millor director d’art); “The promise”, produïda per Babieka Films; la pel·lícula estrella del 2016, de J.A Bayona, “Un monstruo viene a verme”, o “Paella Today”, dirigida per César Sabater.

En la xicoteta pantalla va participar com ambientador al programa “Señoras que…”, per a Antena 3 Televisió, i com a decorador, en la tercera temporada de la sèrie “Penny dreadful”, produïda per Sam Mendes.

Però el treball d’Alcañiz va més enllà del cinema i la televisió. El suecà també ha treballat en el sector de la publicitat en projectes com “Adidas Messi”, produïda per Radical Media, a l’espot “Activia Shakira”, o “Un corazón roto no es como un jarrón roto o un florero”, dirigit per Isabel Coixet. I d’altra banda, també ha realitzat treballs com a escenògraf en produccions teatrals com ara “Goodbye Barcelona”, produïda per Teatre del Raval, i “Boig per tu”, de Silencio Rodamos.

El regidor de Cultura, Vicent Baldoví, ha volgut felicitar a Alcañiz pel seu nou treball. “La gent com Abdón fan més gran la marca sueca. Tots ens enorgullim de comptar amb gent tant talentosa al nostre poble i de veure com és reconegut el seu treball i esforç constant amb la participació en nous i importants projectes” ha afirmat Baldoví.

Adjuntem nota i fotos on apareix Abdón junt amb un dels decorats en procés de construcció i el resultat final.

Deixa el teu comentari