Sueca celebra una magnífica temporada esportiva

La ciutat tanca la temporada 2017 – 2018 amb la Gala de l’Esport

Sueca, 22/06/2018. L’Ajuntament de Sueca ha celebrat este dijous la Gala de l’Esport de la ciutat 2018, un acte sense precedents en la ciutat en este format. La cerimònia, que tingué lloc a un abarrotat Centre Municipal Bernat i Baldoví que va acollir la bona resposta del públic, es va programar per celebrar els èxits aconseguits pels esportistes i clubs locals, retre homenatge al seu esforç i reconéixer a tots aquells que duen el nom de Sueca per tot arreu.

Després de projectar-se un vídeo en el que apareixien les instal·lacions esportives de Sueca i una mostra d’alguns dels esports que es practiquen a la ciutat, que compta amb 35 clubs esportius, el regidor d’Esports Vicent Baldoví va prendre la paraula per explicar a l’auditori el sentit d’este acte. “És un dia de reconeixements. És un dia d’agermanament, d’enaltiment dels valors socials, per celebrar tots els èxits aconseguits pels nostres esportistes, però també la seua indubtable qualitat humana, la incidència dels entrenadors, la fermesa amb què una persona manté una disciplina física i també mental i la seguretat amb què les amistats i la família ajuden a fer-ho possible” va afegir.

El regidor va recordar també que les nominacions a les diferents candidatures havien estat a càrrec dels mateixos clubs i que un comité constituït per a l’ocasió, format per professionals representants de clubs locals, de la competició de l’Esport Escolar i del departament municipal d’Esports, a més de professors d’Educació Física i periodistes especialitzats en la secció d’esport havia estat l’encarregat de decidir el veredicte final.

A continuació, ja amb l’alcaldessa Raquel Tamarit sobre l’escenari, es va procedir a nomenar als esportistes i lliurar els quatre premis de la Gala.

Al primer d’ells, el de Millor Equip de la temporada, optaven sis col·lectius. Finalment, el guardó va ser per a l’equip cadet del Club Triatló Sueca, campió d’Espanya el passat mes de març a Águilas (Múrcia).

El premi a la Persona Anònima, un guardó que reconeix als treballadors i treballadores incansables de l’esport que es mantenen en un segon plànol, va ser per a Paco Ortells, persona vinculada al bàsquet local des de fa més de trenta anys.

El tercer guardó en lliurar-se va ser a la Trajectòria Esportiva. En este cas el guardonat va ser Manuel Cortés, un suecà molt lligat a l’atletisme local i també a les federacions valenciana i espanyola, així com a la selecció nacional master.

Per últim, el premi amb més nominacions va ser el de Millor Esportista de l’Any. D’un en un, tots els esportistes aspirants al guardó van ser cridats a l’escenari per rebre un diploma i la insígnia de la ciutat. Una vegada tots dalt es va desvetlar el nom del guanyador. El premi va recaure en el púgil suecà Jorge Fortea, que als seus 27 anys es va proclamar recentment campió de la WBC Latino i que en juliol aspira al títol de campió d’Espanya de boxa en el pes superwelter.

La Gala de l’Esport va comptar amb il·lustres esportistes locals per lliurar els premis. Així, el consistori va implicar en qualitat de convidats d’honor a l’exboxejador olímpic Fernando Riera Ros, l’atleta i entrenador Antonio García-Pando i el billarista Raül Cuenca, qui durant l’acte va rebre de mans del president de la Federació Valenciana de Billar, Javier Muñoz, la medalla del Comité Olímpic Espanyol (COE) per l’or aconseguit al campionat d’Europa de Billar al Quadre 71/2 celebrat a Brandenburg el passat 2017.

L’alcaldessa va estar l’encarregada de posar el punt i final a la cerimònia. “L’esport també ens fa poble, ens congrega, ens agermana i ens emociona. I d’això tots vosaltres, protagonistes d’este dia, sou els responsables” va concloure la primera autoritat municipal.

Deixa el teu comentari