Sueca celebrarà el Dia de l’Arbre amb una Plantada Popular

Sueca, 27/01/2016.El proper dissabte, 30 de gener, l’Ajuntament de Sueca, des de la Regidoria de Medi Ambient ha organitzat un acte en commemoració del Dia de l’Arbre.

dia_arbre_okok-page-001El consistori se suma a la celebració d’este dia fixat al calendari amb l’objectiu de conscienciar i implicar la societat en l’estima a la natura, el respecte i el manteniment dels nostres espais naturals i la recuperació de les espècies singulars i els ecosistemes específics dels nostre entorn.

A més a més, l’Ajuntament convida a  la ciutadania a sumar-se i participar en la iniciativa. Per a este dia, la Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb l’Associació Muntanyeta dels Sants – Acció Ecologista Agró, ha preparat una jornada a l’Assut de Sueca. Al llarg del matí, els assistents podran participar en una Plantada Popular per repoblar la zona de l’assut, que ha estat recentment sanejada, amb diferents espècies autòctones com xops blancs, llorosers o llidoners que ha subministrat la Conselleria de Medi Ambient al consistori.

I tot seguit, l’àrea de Medi Ambient ha programat també un Taller d’Observació d’Aus, que serà impartit per un grup de monitors del grup Natur, on podran participar també tots aquells que ho desitgen per conéixer les principals aus dels sistemes fluvials.

D’altra banda, l’Associació Muntanyeta dels Sants – AE Agró ha programat també, el mateix dia, una excursió amb bicicleta des de la Plaça de l’Ajuntament fins a l’Assut de Sueca. La trobada serà a les 10:00 hores, no obstant, qui ho desitge també pot acudir directament a l’assut on començarà l’activitat a les 10:30 hores.

Els organitzadors aconsellen als assistents portar xicotetes eines de jardineria, com una aixadeta i també esmorzar i aigua. Segons ha explicat la titular de Medi Ambient, Isabel Jiménez, “este tipus de celebracions són un bon moment per acostar la població al nostre entorn natural i convidar-la a conéixer-lo, estimar-lo i respectar-lo. Estic convençuda que els xiquets que hi participen, quan siguen majors guardaran un record molt especial d’este moment que es despertarà cada vegada que visiten la zona i comproven que l’arbre ha anat creixent al mateix temps que ells”.

Deixa el teu comentari