Sueca educa els seus alumnes per la sostenibilitat

IMG_2086Sueca, 22/04/2016.L’alumnat del Centre d’Educació Especial Miquel Burguera de Sueca  ha participat  en una activitat mediambiental impulsada pel consorci Ribera i Valldigna i coorganitzada també per l’Ajuntament de Sueca.

El centre ha rebut esta setmana la visita de l’Ecomòbil. Este és un servei que presta el Consorci Ribera i Valldigna amb l’objectiu de recolzar als municipis del consorci que no disposen d’instal·lació fixa “Ecoparc”, en la gestió, recollida i tractament dels residus domèstics, amb la finalitat de protegir el nostre medi ambient i de facilitar a la ciutadania la pràctica del reciclatge dels residus que es generen.

No és el cas però de Sueca, que sí compta amb una instal·lació fixa d’Ecoparc, no obstant  l’Ecomòbil complix també amb una doble missió, acostar la instal·lació als nuclis urbans i dinamitzar l’ús dels ecoparcs i alhora sensibilitzar a la ciutadania.

Esta activitat de caire mediambiental ha servit per conscienciar alumnat i professorat de la importància d’interioritzar hàbits respectuosos amb el medi. Un professional del Consorci ha acompanyat els joves durant l’activitat per tal d’aconsellar-los i educar-los en les bones pràctiques del reciclatge, així els ha explicat entre d’altres, la importància de complir la regla de les tres ‘R’, reciclar, reutilitzar i reduir.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sueca, Isabel Jiménez, també ha estat present durant la visita de l’Ecomòbil. La regidora ha incidit en la importància que activitats com estes arriben a tots els centres escolars del municipi, així ha assegurat “és un goig vore com els xiquets i les xiquetes poden aprendre bons hàbits de manera lúdica i és una prioritat per nosaltres educar els nostres joves, els adults de demà, per un futur més sostenible”.

Des del centre han acollit molt positivament esta iniciativa. Joan Cortés, cap d’estudis del Centre d’Educació Especial Miquel Burguera ha apuntat que “el tema del reciclatge és molt important perquè del respecte al Medi Ambient depén també el nostre benestar”.

Cortés ha aplaudit també la participació dels joves, que s’han mostrat molt interessats en esta iniciativa, després d’haver treballat el tema del reciclatge a l’aula en les darreres setmanes i ha avançat que treballen en un projecte il·lusionant d’horts escolars, un projecte que el centre i el consistori volen encaixar dintre altre més general, d’àmbit local, per convidar a tots els centres públics i concertats per crear entre totes i tots una xarxa local d’horts a l’escola.

Jiménez ha avançat que des de la Regidoria de Medi Ambient s’ha previst organitzar una altra visita de l’Ecomòbil que tindrà lloc el pròxim 20 de maig.

 

 

Deixa el teu comentari