Sueca estudiarà permetre l’estacionament als guals permanents individuals

gualsSueca, 07/09/2016. L’Ajuntament de Sueca ha aprovat per unanimitat, al ple ordinari d’octubre, estudiar la modificació de l’ordenança reguladora de guals per tal de permetre la possibilitat d’estacionar en els guals permanents individuals als seus titulars previ informe dels tècnics procedents.

La corporació municipal ha aprovat així estudiar la mesura, que ja s’ha instaurat en altres poblacions veïnes, amb l’objectiu de compensar la manca de llocs d’aparcament en la ciutat. La moció va estar a proposta del Grup Municipal Socialista de Sueca i exposada pel seu portaveu, el regidor Dimas Vázquez, que va presentar la mesura com una solució econòmica, ràpida i efectiva que ajudaria a alliberar llocs d’aparcament en el municipi.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Salvador Giménez, va enumerar, no obstant, les nombroses accions que ha dut a terme ja l’actual govern local per tal de pal•liar la manca de places d’aparcament al municipi.

En este sentit, Giménez va recordar que recentment s’ha reordenat l’estacionament als carrers Arquitecte Juan Guardiola i Antonio Puchades, als voltants dels Jardins del Sequial, on s’han guanyat més de 50 places, a les quals cal sumar també les vora 50 places més que s’han aconseguit en la nova zona d’aparcament públic al Carrer València, després de traslladar el dipòsit municipal de vehicles a una altra parcel•la propietat del consistori al Polígon Industrial El Teular.

Així mateix, Giménez va assenyalar que el consistori ha modificat també l’estacionament en cordó a bateria en la Ronda Joan Fuster on s’ha incrementat l’aparcament en 25 places més i va apuntar també que hi ha prevista pròximament la reordenació del trànsit als Carrers Castelló, Sebastià Diego i Doctor Fleming, amb l’objectiu de guanyar vora 50 llocs més d’estacionament.

Per la seua banda, el regidor d’Urbanisme, Julio Serra, va ratificar les paraules del titular de Seguretat Ciutadana, tot remarcant que l’actual govern local no ha parat de treballar en este sentit des de l’inici de la legislatura. Serra va aprofitar l’ocasió també per anunciar que ja s’han adjudicat els treballs de la nova zona d’aparcament a l’Avinguda Ciutat de Pamplona, que començaran en un temps breu, i que disposarà de més de 250 places per a l’estacionament de vehicles i més de 15 reservades per als vehicles de persones amb mobilitat reduïda.

El titular d’Urbanisme, no obstant, va proposar, per a l’aprovació de la moció, que es modificara la redacció de la proposta d’acords, tot afegint que s’estudien i es revisen també els paràmetres i requisits per permetre l’increment de guals a concedir.

Abans de procedir a l’aprovació de la moció, ambdós regidors van precisar també que l’estudi de la mesura requerirà d’un detallat i exhaustiu informe en què participaran la Policia Local de Sueca i els tècnics municipals de l’àrea d’Urbanisme per justificar la seua viabilitat en cada cas.

Sueca insta al govern valencià a reconéixer a Josep Almudéver

En la mateixa sessió plenària es va aprovar una moció presentada també pel Grup Municipal Socialista, per sol•licitar a la Generalitat Valenciana la concessió de la més alta distinció del govern valencià al fill de valencians, milicià i un dels últims brigadistes internacionals amb vida, Josep Almudéver Mateu, en honor als seus mèrits contrets en defensa de la II República.

Sueca s’ha sumat així a una petició realitzada també per diferents ajuntaments d’altres localitats veïnes, tot just, en la jornada prèvia a l’anunci de la Generalitat Valenciana, que ha confirmat este mateix divendres que el pròxim diumenge, 9 d’octubre, Josep Almudéver serà reconegut amb la distinció d’ambaixador que atorga el govern valencià.

La moció va estar aprovada amb els vots a favor dels regidors del govern local i el Grup Municipal Socialista, els vots en contra dels regidors del Partit Popular de Sueca i l’abstenció de la regidora de Ciutadans.

Deixa el teu comentari