Sueca ha iniciat ja l’adaptació dels seus passos de vianants per a persones amb autisme

Es tracta d’una iniciativa pionera en tota la Comunitat Valenciana

Este matí, operaris municipals han començat a instal·lar en alguns passos de vianants de la ciutat una sèrie de pictogrames que facilitaran la comprensió sobre les precaucions que han de prendre abans de creuar, no sols les persones amb autisme, sinó també els menors, les persones majors o aquelles que no estiguen familiaritzades amb l’idioma.

Es tracta d’una iniciativa pionera en tota la Comunitat Valenciana, a proposta de l’Associació de Pares d’Autisme de Sueca, APASU, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca.

La seqüència dels pictogrames és la següent: Para, Mira, Cotxe parat i Creua. S’han col·locat en la primera franja blanca dels passos de vianants i, gràcies a ells, les persones que els utilitzen sabran fàcilment identificar les accions que han de realitzar. 

Des d’APASU mostren el seu agraïment al govern municipal per l’interés demostrat i les facilitats per a portar-lo a la pràctica.  
L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez i el regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez, han participat este matí en la instal·lació d’estos primers pictogrames junt al secretari d’APASU, Rubén Pastor, membres de l’associació i la Policia Local de Sueca, col·laboradora també d’esta iniciativa.

Comenta la notícia