Sueca millorarà l’accés per a vianants a l’Avinguda de Riola

La Diputació de València finançarà el projecte d’urbanització de l’itinerari de vianants de l’Avinguda de Riola per millorar la connexió a peu amb diferents edificis emblemàtics i l’entorn natural del Riu Xúquer.

img_6182Sueca, 05/12/2016. La Diputació de València ha anunciat a l’Ajuntament de Sueca que assumirà el finançament de les obres d’urbanització de l’itinerari per a vianants a l’Avinguda de Riola  per un valor de 66.984,01 euros. Així ho ha fet constar el diputat provincial de Carreteres, Pablo Seguí, al regidor d’Urbanisme, Julio Serra, i al primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sueca, Salvador Campillo, en una trobada mantinguda recentment amb el responsable d’Infraestructures de l’ens provincial i personal tècnic del seu departament.

Julio Serra, regidor d’Urbanisme, s’ha mostrat molt satisfet per la notícia i ha agraït que la Diputació de València escolte i atenga les necessitats de la ciutat. “Este projecte es va encetar en l’anterior legislatura, amb Salvador Campillo al capdavant del consistori i des del nou govern municipal, encapçalat per Raquel Tamarit, hem estat treballant des de l’inici de la nova legislatura perquè la Diputació no el deixara de banda” ha apuntat Serra, qui ha assenyalat també que esta actuació significarà importants millores per tal de connectar els espais patrimonials i naturals de Sueca amb la ciutat.

L’actuació ha estat motivada per la petició de l’Ajuntament de Sueca, que va instar a l’ens provincial a col·laborar en este projecte amb l’objectiu de posar en valor dos importants edificis del seu entorn pròxim, com són l’escorxador municipal i l’ermita de Sant Roc i amb el fi també de facilitar l’accés als diferents itineraris i rutes que es desenvolupen al voltant de l’Assut de Sueca i els marges del Riu Xúquer al seu pas per la ciutat.

La situació actual provoca un aïllament d’estos enclavaments, malgrat estar ben pròxims al centre urbà, ja que no només és pràcticament impossible per al vianant accedir als mateixos, accés que sols és possible per l’Avinguda de Riola, sinó que a més presenta greus problemes de seguretat vial per a les persones que freqüenten o visiten estos espais naturals i patrimonials, per als quals l’Ajuntament té projectades importants millores de tipus social en un futur pròxim amb la rehabilitació de l’antic escorxador municipal.

El consistori pretén ara millorar les condicions del trànsit en la travessia, fonamentalment mitjançant la construcció de voreres que donen continuïtat al trànsit de vianants al llarg de la mateixa. L’actuació es desenvoluparà des de la rodona d’intersecció de les carreteres CV-515 i CV-500, fins a la finalització de l’Avinguda de Riola, en el tram d’eixida de Sueca, punt on es creuada superiorment per l’Autovia A-38.

En línies generals, l’actuació comprendrà, per tant, la definició de voreres de nova construcció al llarg de tot el tram, per canalitzar el flux de vianants, i la incorporació de nous elements de seguretat com ara baranes de protecció per tal d’evitar que es produïsquen creuaments perillosos en la via, complementant-se amb nous passos de vianants al llarg de la travessia, en determinats trams on s’han detectat punts negres, tant en el creuament de la via, com als voltants de la rodona d’intersecció de les carreteres CV-515 i CV- 500. El consistori, per la seua banda, col·laborarà amb l’habilitació de la instal·lació elèctrica.

Així mateix, es preveu també la instal·lació de nova senyalització vertical i horitzontal, que incidisca en la velocitat del trànsit rodat, amb objecte de procedir a una moderació de la mateixa. Segons el calendari previst les obres podrien començar a partir del primer trimestre del nou any.

Deixa el teu comentari