Sueca organitza una carrera solidària i virtual per a lluitar contra l’estigma que pateixen les persones amb malaltia mental

La Fundació SASM de Sueca, dedicada a l’atenció a persones amb trastorn mental greu, ha organitzat una prova esportiva virtual i solidària, amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Sueca, que tindrà per objectiu la lluita contra l’estigma que pateixen les persones amb esta malaltia. Este centre, amb una llarga trajectòria a l’hora d’organitzar activitats de tot tipus que servisquen per a trencar barreres per la salut mental, ha preparat esta prova que haurà de realitzar-se de manera virtual a causa de les circumstàncies sanitàries que estem vivint.  

“L’any passat, amb motiu del 15 aniversari de la Fundació, vam organitzar la I Carrera 8k i el primer Gran Fons 15k, amb eixida i arribada en l’estadi municipal Antonio Puchades, i amb un gran èxit de participació. Enguany, a causa de les circumstàncies, va sorgir la possibilitat de fer la carrera de manera virtual i això, al seu torn, ens ha possibilitat el poder arribar a molts racons d’Espanya, ja que tenim inscripcions de Toledo, Astúries, Galícia, Tortosa, Amposta, Jerez, Sevilla, Madrid, Calahorra, Pamplona… Com som una entitat sense ànim de lucre, és un orgull que esta activitat ‘Trencant Barreres per la Salut Mental’ haja pogut tindre repercussió fora de les nostres fronteres, donant-li una major visibilitat a este col·lectiu de persones amb trastorn mental”, ha explicat Gerard Vallespí, educador de la Fundació SASM. 

L’Ajuntament sempre tindrà les portes obertes per a este tipus d’iniciatives que unifiquen l’esport, font de positivisme i salut, amb una causa solidària tan important com esta. Entre tots hem de contribuir al fet que desaparega a la fi eixe estigma perquè estes persones se senten tractades com a ciutadans i ciutadanes de ple dret en la nostra societat”, ha assenyalat l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez. Per la seua banda, la regidora d’Esports, Celia Beltrán, ha remarcat en la presentació de la prova “el plaer que suposa col·laborar, una vegada més, amb la Fundació perquè sempre ens presenten iniciatives molt interessants i importants per a la nostra ciutat. Des de la Regidoria d’Esports saben que compten amb el nostre suport sempre, i també m’agradaria animar a aquelles persones que vulguen participar al fet que s’inscriguen per a contribuir a esta causa solidària”. 

Per a participar en la prova, s’haurà de realitzar la inscripció a través de la pàgina web cronorunner.com, triant una de les dos distàncies: 8k o 15k. La carrera es podrà realitzar en qualsevol moment entre els dies 23 i 29 de novembre. El preu serà de 5 euros per als i les participants de la província de València, els i les quals podran recollir la seua samarreta en el comerç Carpio Esports. Per a aquelles persones que s’inscriguen des de fora de la província, el preu serà de 10 euros: 5 per la inscripció i 5 per les despeses d’enviament de la samarreta. 

En tractar-se d’una carrera virtual, els i les participants hauran d’utilitzar una aplicació en la qual es reflectisquen els quilòmetres recorreguts i el temps emprat. Després, hauran d’enviar una captura de pantalla amb eixa informació al correu electrònic que indique cronorunner, qui s’encarregarà de realitzar les classificacions. Els tres primers de la categoria absoluta rebran un trofeu que l’organització els farà arribar als seus domicilis.

El director de la Fundació SASM, David Marqués, ha tingut paraules d’agraïment per a l’Ajuntament de Sueca “perquè sempre ens dona l’oportunitat d’estar presents en estos fòrums, i per a nosaltres és molt important que totes les activitats de sensibilització que duem a terme tinguen repercussió, ja que el 83% de la població no sap gens relacionat amb la salut mental i el que sap és a través dels mitjans de comunicació. Per tant, transmetre una imatge positiva i saludable de les persones amb trastorn mental greu és fonamental per a eliminar idees errònies que persisteixen en la societat.

El 75% de les persones amb trastorn afirma patir més pel rebuig i l’estigma social que per la pròpia simptomatologia de la malaltia i només el 20% afirma tindre una relació d’amistat estable. Per tant, estar ací parlant de salut mental i esport per a nosaltres és fonamental”. Marqués ha explicat també que dins de la Fundació disposen d’una línia de responsabilitat social corporativa i que tots els esdeveniments que realitzen, en els quals es recapta alguna quantitat de diners, es destina a una entitat sense ànim de lucre de la ciutat, “perquè entenem que tot el que Sueca ens ha donat al llarg d’estos anys, és just que ho retornem a la població”. Són els propis usuaris i usuàries de la Fundació els que decideixen en assemblea l’entitat a la qual es destina la recaptació.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.