Sueca reivindica el paper de la dona en la pilota amb el I Campionat Femení de Raspall

El Club Pilota Valenciana Xúquer i el consistori suecà promouen esta iniciativa amb l’objectiu d’acostar la pilota valenciana al poble i fomentar la inclusió de la dona en el seu joc.

RasparockSueca, 11/04/2016. El Club Pilota Valenciana Xúquer ha presentat el I Campionat de Raspall de la Dona de Sueca, que es celebrarà a la capital de la comarca de la Ribera Baixa el proper dissabte 23 d’abril, un campionat sense precedents a la comarca que compta també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca.

Els organitzadors expliquen que el campionat es celebrarà al carrer, “al lloc on va nàixer la pilota valenciana, perquè esta és també una de les millors maneres d’atraure a la gent, perquè s’animen i participen en el nostre joc per excel·lència” assenyala Bernat Nerbón, president del CPV Xúquer.

Seran dotze hores de campionat i les partides tindran lloc als carrers Almussafes i Simón Vila. Hi haurà primera i segona categoria i les interessades a participar podran inscriure’s fins el proper divendres 15 d’abril, en equips de dues o tres jugadores, al correu pilotaxuquer@gmail.com i també enviant un missatge al perfil oficial del club a Facebook (CPV Xúquer) o als telèfons que apareixen al cartell.

A hores d’ara, l’organització ja ha confirmat la participació de set equips. Totes les participants rebran com a obsequi la bossa de la pilotaire amb els didals i la samarreta oficial del campionat i les guanyadores rebran a més un premi en metàl·lic i un trofeu, dissenyat expressament per a l’ocasió per l’artista suecà i membre també del club, Marià Pérez.

La jornada començarà a les 9:00 hores i està previst que el campionat finalitze a les 18:00 h. de la vesprada, amb la final que es disputarà entre el primer i el segon equip de la classificació. “Volem que siga una jornada festiva al voltant de la pilota, amb la dona com a protagonista. Per això encoratgem a totes, també a aquelles que vulguen iniciar-se, a sumar-s’hi” ha apuntat Nerbón.

El president del club també ha assenyalat que hi haurà esmorzar i dinar popular i així mateix s’han programat també tallers i activitats sobre el joc de la pilota a l’exterior del Pavelló Poliesportiu Cobert de Sueca per convidar a participar també als més menuts.

dones_cpv_xuquerEste campionat s’emmarca en el projecte global que treballa el club, un projecte democratitzador, segons han assenyalat els seus representants, que busca demostrar que la pilota valenciana també pot adaptar-se al moment i al context. “Juguem amb xiquets des dels 4 anys, amb persones amb mobilitat reduïda i cada vegada són més també les dones que s’hi sumen al club, ara mateixa tenim quatre equips femenins” ha destacat Nerbón.

El regidor d’Esports, Vicent Baldoví, ha volgut reconéixer també en la seua intervenció el saber fer del CPV Xúquer i ha felicitat el col·lectiu tant per la iniciativa com pel treball que duen a terme, per promocionar l’esport autòcton dels valencians a Sueca, una ciutat on el joc de la pilota valenciana està molt arrelat. “Trobe que és una iniciativa magnífica, necessària i no puc més que desitjar-los l’èxit” ha conclòs el titular d’Esports.

En la mateixa línia, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Noelia Benedito, ha apuntat que “hui en dia, la presència de les dones en manifestacions i activitats esportives és un fet comú i habitual, no obstant som conscients que encara queda molt de treball per fer. Malauradament l’esport és encara un àmbit molt masculinitzat i és per això que hem volgut promoure esta iniciativa, amb ànims de convertir-la prompte en un campionat mixt. Volem demostrar que la pilota, un esport  en què tradicionalment sempre han participat més els homes, també té nom de dona”.

 

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, també s’hi va voler sumar a les felicitacions al col·lectiu. “Cada prova que celebrem a Sueca n’estic ben orgullosa de vore que la presència de la dona ha esdevingut una constant en les manifestacions esportives populars i també en l’alta competició. La dona guanya terreny en el món de l’esport però encara queda molt de treball, per això vull felicitar als promotors d’esta magnífica iniciativa i convidar a tots a gaudir del nostre esport i de la jornada festiva que s’ha preparat ” ha conclòs Tamarit.

 

 

 

Final de festa amb la I edició del RaspaRock

 

Per arrodonir la jornada i amb les mateixes connotacions reivindicatives, l’organització ha programat també un final de festa musical amb la primera edició del festival RaspaRock.

 

“Hem buscat la qualitat, la valencianitat i també les lletres combatives i feministes per este festival que servirà de cloenda a la jornada” ha apuntat Salva Máñez, en representació de l’organització del festival. Al cartell hi haurà també noms suecans com els grups The Baldwins & Co i Els Bonicos i es completarà amb l’actuació del polifacètic cantautor,Toni de l’Hostal, qui també va estar a la presentació del campionat i el festival; el grup Mi Sostingut, de la Pobla Llarga i la barreja de ska, rap, reggae i draman bass de Les Pupil·les Dilatives.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa el teu comentari