Sueca renova la seua aposta pel Programa de Tecnificació del bàsquet valencià

El consistori renova el conveni de col·laboració amb la Federació de Bàsquet Valenciana per tornar a ser seu del Programa de Tecnificació en la temporada 2016-201

conveni_fundacio_sasm_basquetSueca, 21/11/2016.L’Ajuntament de Sueca ha rubricat l’acord que consolida l’aposta de la localitat per la formació dels joves esportistes. L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, i el president de la Federació Valenciana de Bàsquet (FBCV), Salvador Fabregat, han signat el nou acord en un acte al qual també han assistit el regidor d’Esports, Vicent Baldoví; el president del Club Bàsquet Sueca, Miquel Furió i el director esportiu del club, Raúl Matoses.

Segons l’acord signat, Sueca serà enguany una de les seus de la categoria Benjamí. Els jugadors d’esta edat s’iniciaran en el programa de Tecnificació a partir del pròxim 29 de gener, entrenant en sessions de treball periòdiques fins el mes de maig de 2017. L’objecte del conveni és mantenir el marc de col·laboració esportiva, tècnica, pedagògica i de formació entre l’Ajuntament de Sueca i la Federació iniciat en la temporada passada.

En la trobada, el president de la federació ha remarcat la implicació tant de l’Ajuntament com del club, una condició indispensable, ha assenyalat, perquè el Programa de Tecnificació siga un èxit allà on se celebre i contribuïsca a enfortir el basquet a la zona.

El regidor d’Esports, Vicent Baldoví, ha explicat que el deure del consistori serà el mateix, cedir l’ús de les instal·lacions esportives del Pavelló Municipal de “Les Oliveretes” per al desenvolupament del programa. La Federació, per la seua banda, entre els principals acords, es compromet a difondre el nom de la ciutat com a seu del Programa de Tecnificació i també a garantir la participació en els entrenaments d’almenys dos jugadores o jugadors del Club i a facilitar l’entrada al Programa a un entrenador del CB Sueca, com a ajudant en el grup masculí, i un altre en el grup femení.

Al seu torn, Furió s’ha mostrat també molt satisfet per la renovació d’este acord que ofereix una formació tècnica especial als jugadors del CB Sueca. Com a prova de l’estreta col·laboració entre ambdues institucions, Furió també ha fet referència al clínic d’entrenadors que s’ha celebrat este passat cap de setmana a la capital riberenca, a càrrec del seleccionador aleví masculí Pascual Chulià amb la selecció aleví.

Acord de col·laboració entre el CB Sueca i la Fundación Santos Andrés, Santiago y Miguel

La Fundació Santos Andrés, Santiago y Miguel i el Club Bàsquet Sueca han signat també recentment un conveni de col·laboració en un marc de patrocini educatiu i pedagògic per a la pròxima temporada 2016-2017.

L’acord estableix que el Club Bàsquet Sueca lluirà el nom de la Fundació a les samarretes de l’equip junior que juga en la categoria autonòmica. Este mateix equip també realitzarà un entrenament en les instal·lacions de la Fundació al llarg de la temporada. Per la seua part, les usuàries i els usuaris de la Fundació, també realitzaran un entrenament en el pavelló cobert al llarg de la campanya, així com una xerrada de sensibilització a la Casa de la Cultura adreçada als integrants del club esportiu.

Vicent González, administrador de la Fundació SASM, ha assenyalat que els avantatges són mutus per a ambdues parts, així ha assegurat “estes col·laboracions són fonamentals per a la integració. L’esport és una activitat molt positiva per a la salut però també resulta molt interessant pel que fa a l’aspecte social i de relacions humanes”.

En el mateix sentit, Miquel Furió, ha apuntat que el CB Sueca aposta per l’educació en valors dels xiquets de l’escola i és això al que respon esta iniciativa. Furió ha assenyalat que la idea va sorgir amb l’objectiu d’establir una sèrie de relacions amb entitats del poble educatives per apropar el basquet a altres col·lectius de persones i treballar des de la sensibilització i la integració, valors que consideren fonamentals i que es volen impulsar des del club.

Deixa el teu comentari