Sueca s’apunta a la neteja ecològica de la via pública

El consistori realitza una neteja intensiva extraordinària en la Plaça de l’Ajuntament per provar esta nova tècnica basada en vapor a altra pressió, sense productes químics ni detergents

neteja_extraordinariaSueca, 21/10/2016.La Plaça de l’Ajuntament de Sueca és el centre neuràlgic de la  ciutat i en conseqüència, és un dels punts de major activitat a la capital riberenca. El consistori experimenta en la neteja d’este emplaçament amb una nova tècnica ecològica de vapor a alta pressió, respectuosa amb el medi ambient.

La regidora de Medi Ambient, Isabel Jiménez, ha explicat que un baldeig normal o tradicional no haguera estat suficient per eliminar les taques, els xiclets i les restes incrustades (menjar, beguda, pintades, orí d’animals, cera, etc.) en el paviment de la Plaça de l’Ajuntament de Sueca, construït amb pedra porosa.

El servei dut a terme en els darrers dies, des del passat dilluns, prescindeix de productes químics i detergents, recupera l’estat original del paviment sense danyar la superfície i suposa, a més, un estalvi del 65% d’aigua i el 23% d’energia respecte a altres tractaments. El tractament inclou, tanmateix, el servei de manteniment.

A més del paviment de la Plaça, el consistori ha sol·licitat també la neteja dels escuts de la façana de la casa consistorial i el monument en memòria de Joan Fuster que hi ha instal·lat també a la mateixa Plaça de l’Ajuntament.

Jiménez ha assenyalat que la intenció era procedir a esta neteja abans, però al·lega que ha estat impossible donat a la celebració de les Festes Majors de la ciutat, la 27ª Mostra Internacional de Mim o la festivitat del 9 d’octubre, que necessiten d’este espai en alguns dels actes que programen.

La titular de Medi Ambient ha fet, alhora, una crida a tots els locals de la Plaça i de tot el casc urbà perquè col·laboren en el manteniment de la neteja de l’espai de via pública que ocupen i ha apuntat que, després d’esta neteja extraordinària, el consistori ha aprofitat per començar a delimitar l’espai de la via que podran ocupar els establiments a espais singulars com la Plaça.

Sueca posa ordre en les seues terrasses

Passat un temps prudencial des de la primera reunió celebrada amb els representants de l’hostaleria suecana per tractar el tema de l’ocupació de la via pública, el consistori ha començat a delimitar ja els espais que se’ls permetrà ocupar a cada establiment.

El regidor de Comerç, Pau Roselló, ha explicat que l’Ajuntament de Sueca ha establert les zones permeses d’ocupació de terrassa màxima per a cada establiment en la Plaça de l’Ajuntament, tot tenint en compte que es tracta d’una zona singular dintre del Bé d’Interés Comunitari (BIC) de Sant Pere Apòstol.

El consistori ha delimitat el màxim de les zones autoritzables en base als aspectes generals, com els metres de façana i la distància que s’ha de respectar per garantir l’accessibilitat i les vies de seguretat i evacuació d’emergència o d’altres aspectes concrets que es contemplen en l’ordenança reguladora d’ocupació de la via pública per terrasses, tendals i altres anàlegs. El consistori també requerirà als propietaris dels establiments que empren o protegisquen el seu mobiliari per evitar que s’oxide i taque de nou el paviment.

Deixa el teu comentari