Sueca s’uneix a la campanya “Amb l’alcohol, manteniu les distàncies”

La Regidoria de Prevenció Comunitària de l’Ajuntament de Sueca s’ha unit a la campanya que, a través de les xarxes socials, commemorarà, el pròxim 15 de novembre, el Dia Mundial Sense Alcohol. Amb l’objectiu de conscienciar, especialment a la població jove, sobre les conseqüències del seu consum i acabar amb els falsos mites, les Unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives UPCCA de la Comunitat Valenciana, entre elles la de Sueca, han llançat esta campanya amb el títol “Amb l’alcohol, manteniu les distàncies”. 

Es tracta d’una campanya informativa que pretén acabar amb els falsos mites i remarcar la importància de no utilitzar el seu consum com a excusa per a les concentracions de persones, en una època tan difícil com la que estem vivint. Com expliquen en la campanya, a través de diferent cartelleria, el consum de l’alcohol disminueix la percepció del risc i, per tant, augmenta les possibilitats de contagi. També s’incideix en què el seu consum, al ser una substància depressora, augmenta els símptomes de pànic i agreuja els trastorns d’ansietat i depressió; per tant, no ajuda en absolut a sentir-se millor i afrontar la pandèmia. Finalment, és fals que l’alcohol ajude a matar al virus en l’aire inhalat, ni és capaç de desinfectar la boca ni la gola.

A més, des de la campanya es recorda que el consum d’alcohol provoca danys físics i psicològics en el nostre organisme, especialment en estes circumstàncies difícils que vivim, en les quals la situació d’emergència sanitària ens obliga a modificar els nostres hàbits i rutines, la qual cosa ens afecta emocionalment i pot provocar un augment del consum.  

Deixa el teu comentari