Sumacàrcer es mulla en defensa del Xúquer

La localitat celebra aquest dissabte 14 de juliol una jornada reivindicativa per a exigir més zones de bany en els rius i reclamar la recuperació del seu entorn.

Sumacàrcer acull aquest dissabte 14 de juliol una nova edició de Mulla’t pel Xúquer, activitat en la que centenars de veïns i veïnes de la comarca exigiran més zones de bany en els rius, reclamaran la recuperació del seu entorn i defensaran el dret de les persones a gaudir de llits sans i vius. Una cita molt important si es té en compte que el Xúquer és el riu que rega gran part dels camps de la Ribera i de l’Horta, que proveeix d’aigua potable a la ciutat de València i que ompli els camps d’arròs i la mateixa Albufera, al mateix temps que és el més amenaçat del territori valencià. “Som uns privilegiats per viure al costat del riu i per açò ens anem a sumar a la reivindicació de la implantació de zona per a nadar en la nostra població, sempre que es faça d’una forma responsable i sense degradar el paisatge”, assenyala Txema Peláez, alcalde de Sumacàrcer.

Aquesta jornada, que s’emmarca dins de el “Dia Europeu del Bany en els Rius”, està previst que reunisca un nombrós públic de totes les edats i s’iniciarà a les 12,00 hores en l’Ajuntament de Sumacàrcer, on es procedirà a la lectura d’un manifest en defensa del Xúquer. “Sols tenim una platja fluvial amb Bandera Blava per província, quan podrien ser-ho moltes més. El problema és que la Direcció General de Salut Pública i Sanitat Exterior no acaba d’implicar-se en aquest àmbit. No solament açò, també anem a mostrar el nostre rebuig al Pacte Provincial de l’Aigua i la nostra oposició al transvasament al Vinalopó. No podem permetre que s’accepten les exigències dels alacantins. El nostre riu està sobreexplotat i hem d’assegurar el cabal ecològic”, explica el portaveu de Xúquer Viu, Paco Sanz.

Una vegada finalitzada la primera part d’aquesta cerimònia en el consistori, els participants es mullaran en el Xúquer simultàniament, tal com ho faran milers de ciutadans i ciutadanes de diferents països de la Unió Europea, per a reclamar més zones de bany en els rius i exigir la seua recuperació. Després del bany, es tancaran els actes amb un piscolabis per als presents. “Hem estat altres anys i ens semblava molt interessant. En el nostre municipi comptem amb un espai únic per a mostrar a la societat la importància que té el poder comptar amb un Xúquer net i viu”, sentència Peláez.

Programació esportiva i cultural

Paral·lelament a aquest episodi, l’Associació Esportiva i Cultural de Sumacàrcer (Aecus), en col·laboració amb la Regidoria de Cultura, ha tornat a organitzar les “Nits al Palau”, en les que els veïns i veïnes podran gaudir d’actuacions de diferent temàtica durant tres dissabtes consecutius. Aquest certamen, que es va iniciar la passada setmana amb els grups “Doblecello” i el “Cor del Xúquer”, continuarà aquest 14 de juliol amb un sopar popular en la Plaça Major a partir de les 21,30 hores i la funció de “Paco EnLaLuna”. Així mateix, a les 18,00 hores tindrà lloc el I Anfibios Trail, una prova que combinarà la muntanya amb la natació en un recorregut de 7.700 metres amb quatre trams d’aigua.

Deixa el teu comentari