Suport a la concentració massiva en La Ribera pels incompliments de Sanitat després de la revers

L’associació recorda que ja va advertir, mesos abans del pas de la gestió a la Conselleria, dels perjudicis que el procés provocaria en els professionals, així com en els pacients de la comarca

SanitatSolsUna, l’associació que defensa la qualitat i l’excel·lència en Sanitat, independentment del model de ges- tión, ha mostrat aquest matí el seu “suport total als treballadors de l’Hospital de la Ribera, que estan patint les conseqüències d’una reversió polititza- dóna, que mai va valorar l’impacte sobre el seu treball i l’atenció als pacients de la comarca”.

Per a aquesta associació, “la concentració massiva aquest matí a l’Hospital de la Ribera demostra el cansament d’uns professionals, que sempre s’han bolcat a prestar la millor atenció possible als veïns, però que ja no és- tán disposats a suportar més incompliments per part de la Conselleria de Sanitat i la nova gerència del centre, després de nueves mesos de gestió directa de l’administració després de la reversió”. “Tal com han explicat els sindicats del comité d’empresa, la Generalitat no els paga una part del seu sou, els incentius, des que va assumir el control, els pressiona per a treballar més hores, canviar horaris i condicions de treball, no consulta amb els sense- dicatos cap proposta, no accepta prejubilacions parcials i un llarg et- cétera”, han explicat.

Des de SanitatSolsUna recorden que “la major part de les conseqüències que ara pateixen professionals i pacients ja les advertim mesos abans de la reversió. Expliquem els perjudicis que el procés provocaria en treballadors i en els veïns i fa mesos ja que estem comprovant que els pronósti- cos, per desgràcia, s’estan complint o fins i tot són pitjors”. “No cal oblidar, a més, que fins i tot abans de la reversió, es va menysprear als tra- bajadores de la Ribera des de la Conselleria, anomenant-los ‘tropa’ i després cues- tionando la seua professionalitat i la seua capacitat per a treballar en la Sanitat públi- ca, on alguns d’ells porten atenent els ciutadans fins a 20 anys”.

A tot això cal afegir, expliquen, que a primera hora el primer dia després de la reversió, la Conselleria va decidir acomiadar a onze persones, algunes de l’anti- gua direcció de l’hospital, unes altres comandaments intermedis. “I hui dia, la Jus-
ticia declarat improcedents tres dels acomiadaments, els tres en els quals s’han celebrat judici”. “A tots cal indemnitzar-los i a dos d’ells, readmetre- els”, s’ha recordat des de l’associació.

Però els treballadors laborals no són els únics perjudicats per la rever- sión, encara que ells han protagonitzat la protesta de hui, organitzada pel comité d’empresa i recolzada per tots els sindicats. Segons ha pogut sa- ber aquesta associació, els residents de l’Hospital de la Ribera no han cobrat les guàrdies des d’octubre i la major part dels proveïdors tampoc han cobrat des que es va dur a terme la reversió.

Pel que respecta als pacients són moltes i molt greus les conseqüències que estan patint després de la reversió, segons han denunciat en reiterades ocasions en l’associació: les llistes d’espera cada vegada són més llargues; els han començat a desviar a una clínica privada d’Alzira per primera vegada en la història de l’hospital; ja no es fa la biòpsia ràpida de mama amb resultats en 30 minuts; el col·lapse en Urgències és quasi una constant; s’estan com- partimentando espais que abans eren d’espera per a pacients i de pas per la mala gestió de les agendes i davant la impossibilitat d’ampliar el hospi- tal a curt termini; i a més, els pacients no poden aparcar, mentre el cen- tro reserva places en el pàrquing cobert per a l’adreça.

Deixa el teu comentari