Taronja sencera” es presenta a professionals i col·lectius juvenils

València és la primera ciutat espanyola a oferir un servici per previndre i atendre la violència de gènere entre adolescents, anomenat “Taronja sencera”. Ho ha assegurat l’alcalde, Joan Ribó, durant la presentació d’este recurs municipal a professionals dels àmbits socials, educatius, culturals i associatius que treballen amb la població jove. 

“Taronja sencera” està formada per un equip de professionals que informen, acompanyen i ajuden les xiques i xics d’entre 14 i 17 anys i els seus familiars per evitar i eradicar comportaments de control, gelosia i violència psicològica en les primeres relacions de parella. 

Per la seua part, la regidora Lucía Beamud, ha explicat que els casos de violència de gènere entre els joves s’han d’afrontar d’una manera específica, ja que estos tenen experiències i una forma de relacionar-se i interactuar diferent. 

Ribó ha detallat que “Taronja sencera” compta amb tres psicòlegs, dues dones i un home, una dissenyadora i un informàtic. Entre les seues funcions hi ha l’atenció psicològica individual i grupal, actuacions de prevenció, i la formació específica a associacions juvenils i professionals que treballen amb joves perquè sàpien detectar els primers indicis i poder intervindre de forma efectiva. 

Deixa el teu comentari