Tècnics analitzen les imatges del dron captades en l’últim incendi forestal

Tècnics i responsables de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i alcaldes i representants municipals de la comarca de la Marina Alta, en concret de les poblacions de Dénia, Pego, Xàbia i Jesús Pobre.

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha explicat que aquesta reunió de treball postincendio ha servit per a posar de manifest les possibilitats que l’ús de les noves tecnologies, els RPAS, tenen “tant en la captació d’imatges sobre el terreny, quan un incendi està actiu i per a determinar diferents factors, com en l’anàlisi posterior de les conseqüències que ha tingut sobre el territori afectat”.

“En aquests moments -ha afegit-, el dron és un vehicle que es pot manejar a certa distància i que està dotat d’instruments que ens diuen en temps real que està passant i també, amb posterioritat, ens permet fer una anàlisi d’un gran incendi, però també de detalls com el rescat d’una persona, un accident en una carretera, etc. Ens dóna indicadors que al professional li permet donar una resposta millor en l’emergència”.

Posteriorment, després de finalitzar la reunió, s’han desplaçat al camp de tir de Dénia, on l’Operadora de RPAS de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha efectuat una demostració de vol amb un d’aquests drones amb enlairament des del citat emplaçament i aproximació a la zona de l’incendi.

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha aprofitat per a recordar que aquest divendres hi ha risc extrem i alt en tota la Comunitat Valenciana, i que cal extremar les mesures de precaució, al mateix temps que ha instat als ciutadans al fet que criden al telèfon d’emergències 1•1•2 si detecten qualsevol foc o columna de fum.

José María Ángel ha insistit que “en dies com avui, que hi ha Previfoc 3 en bona part del territori valencià, està prohibit qualsevol tipus de foc i també queden prohibides les cremes agrícoles encara que es tinga una autorització, a més no es pot cuinar en zones habilitades

Deixa el teu comentari