Tornen les Nits de Patrimoni a les Festes de Carcaixent

En esta edició es podran visitar la Parròquia de l’Assumpció, l’Asil de la Mare de Déu dels Desemparats, l’Ermita de Sant Roc, el Magatzem i la Reial Séquia.

img_1392Per segon any consecutiu, i vista la gran acollida que van tindre durant les passades Festes, l’Ajuntament de Carcaixent ha decidit repetir les “Nits de Patrimoni”, una iniciativa cultural per a donar a conéixer la riquesa patrimonial d’alguns edificis de Carcaixent. Concretament, durant les nits del 10 i 13 d’octubre es podran visitar la Parròquia de l’Assumpció, l’Asil de la Mare de Déu dels Desemparats, l’Ermita de Sant Roc, el Magatzem i la Reial Séquia.

Les visites, organitzades pels departaments de Turisme i de l’Arxiu Municipal, estaran guiades per veïnes i veïns voluntaris amb coneixements en cultura, art, arquitectura, belles arts i història, que explicaran la història i les característiques dels edificis a través d’anècdotes d’una forma amena i propera. Hi haurà dos torns per a cada edifici, 21:30 i 22:30, d’una durada d’uns 45 minuts. Cal inscripció prèvia, ja siga al correu electrònic 100anysciutat@ayto-carcaixent.es o en persona en Alcaldia indicant un número de telèfon i el nombre de persones (amb un màxim de 4).

Paula Lozano ha volgut agrair la tasca desinteressada dels voluntaris per a col•laborar en la difusió de la cultura carcaixentina i el treball que han realitzat per a preparar una proposta didàctica i atractiva “que ha agradat molt, i per això hem volgut repetir-la oferint nous edificis per a ampliar el coneixement dels nostres veïns i veïnes del patrimoni que tenen més a prop, ja que ells han de ser-ne els principals ambaixadors”.

A més, dins de la programació cultural de les Festes i amb el mateix objectiu didàctic, està programada la ruta “Orígens del Carcaixent actual”, que eixirà des de Cogullada fins a l’Ermita de Sant Roc i que mostrarà els primers assentaments, les primeres partides vora riu fins al trasllat poblacional als carrers actuals. La ruta té un preu de 9€ per a adults, 5€ per a xiquets fins a 10 anys. Per a més informació i reserves, en el departament de Turisme al telèfon 962457667 o al correu turisme@ayto-carcaixent.es.

Les propostes per a les II Nits de Patrimoni són les següents:
DILLUNS 10 D’OCTUBRE
De 21:30h a 23.30h. II Nits de Patrimoni Local, amb visites guiades nocturnes als següents edificis:
– La Parròquia de l’Assumpció
– El Magatzem de Ribera
– L’Ermita de Sant Roc
– La Reial Séquia

DIJOUS 13 D’OCTUBRE
De 21:30h a 23.30h. II Nits de Patrimoni Local, amb visites guiades nocturnes als següents edificis:
– L’Asil de la Mare de Déu dels Desemparats
– El Magatzem de Ribera
– L’Ermita de Sant Roc
– La Reial Séquia

Deixa el teu comentari