Torrent prepara un programa especial per al Nou d’Octubre

Els actes oficials del 9 d’Octubre vénen acompanyats d’activitats infantils i celebracions de Moros i Cristians

L’Ajuntament de Torrent ha organitzat per al pròxim cap de setmana nombrosos esdeveniments, que adornaran d’un ambient festiu la ciutat.

Després d’uns mesos en què van haver d’ajornar-se tots els actes festius i culturals per culpa de les restriccions, la ciutat es prepara per a un 9 d’Octubre molt especial, ja que la millora de la situació en general permet que el consistori recupere alguns d’aquells esdeveniments, perquè torrentinos i torrentinas celebren el dia de la Comunitat Valenciana.


Els actes començaran la vesprada del divendres dia 8 amb un taller d’origami que s’instal·larà en la plaça Va unir Musical, a partir de les 17.00 hores. El mateix divendres, a les 19.00 hores, els Moros i Cristians de Torrent es dirigiran a l’església de l’Asunción per a fer l’Ofrena. I a aqueixa hora, el públic infantil podrà gaudir d’una peça de teatre, La princesa valenta, en la mateixa plaça Va unir Musical. Finalment, el Pregó dels moros i cristians posarà fi a la jornada del divendres, en la plaça Major, a les 20.00 hores.


El dia de la festa començarà, a les 11.30 hores, amb una ‘entraeta falsa’ dels Moros i Cristians, que portarà en desfilada a un reduït nombre de participants des de la esplanada de Muntanya–Sión fins als peus de la Torre. A la vesprada, a partir de les 19.00 hores comencen els actes oficials del 9 d’Octubre: la Processó Cívica i l’homenatge a la Senyera i al rei Jaume I; en finalitzar aquests actes la banda del Cercle Catòlic oferirà als assistents un concert extraordinari, en la plaça Major. I, finalment, des del Parc Central, a les 23.30 hores, un gran espectacle pirotècnic posarà fi a les celebracions d’aquesta jornada festiva.

Comenta la notícia