Torrent presenta una programació de festes online carregada d’activitats per a tota la família, solidaritat i il·lusió

L’agenda dissenyada pel consistori, basada en la cultura i l’entreteniment infantil, està destinada a fomentar l’alegria i la il·lusió d’aquestes festes

La programació es realitzarà de manera virtual, excepte l’autocinema, per a evitar aglomeracions i complir amb les circumstàncies sanitàries

Les campanyes i les iniciatives també estan orientades a fomentar el consum local i ajudar al xicotet comerç en aquests moments

Torrent es prepara per a viure unes festes diferents i adaptades als temps que vivim, en les quals no faltarà la il·lusió i la màgia del Nadal, tan necessàries en aquests moments difícils, gràcies a una programació inclusiva, solidària i participativa basada en la cultura i l’entreteniment infantil, que enguany se celebrarà de manera online per a evitar aglomeracions i protegir a la ciutadania, a causa de les circumstàncies sanitàries. A més, les activitats impulsades per l’Ajuntament es complementaran amb les campanyes de suport i promoció del comerç local. “Volem continuar apostant per portar la il·lusió i alegria als carrers i llars de Torrent en aquestes dates assenyalades. Encara que la situació actual impedeix dur a terme una programació en els nostres barris i places com fins ara, no podem deixar de celebrar i mirar al futur amb esperança, perquè no tot ha canviat. Les coses bones continuen sent ací”, explica la regidora de Cultura, Susi Ferrer.

Per aqueixa raó, el calendari d’enguany inclou la segona edició de les reeixides campanadas infantils -de la mà del programa ‘Antenita Band’ de Xiquet Ràdio-, el retorn del certamen ‘Talents de casa’ amb una gala especial de temàtica nadalenca, noves projeccions en l’autocinema de Torrent, la primera edició del concurs de preguntes i respostes ‘Qui sap més?’, el tradicional concert de les dues bandes de la ciutat, la icònica Sant Silvestre Solidària o un taller de cuina promogut per ADISTO, entre altres. Així mateix, la campanya ‘Balcons de Nadal’ embellirà els carrers de la ciutat i contribuirà a la recuperació del comerç local, igual que l’enllumenat especial que ha disposat el consistori als carrers del municipi.

II EDICIÓ DE LES CAMPANADAS INFANTILS

Les campanadas infantils repetiran l’èxit amb una segona edició a càrrec de ‘Antenita Band’, el programa de Xiquet Ràdio que amenitzarà la vesprada del 31 de desembre i acompanyarà als més xicotets en el seu particular Cap d’any. A causa de les circumstàncies que impedeixen que enguany se celebre de manera presencial, les campanadas infantils es podran seguir en els canals 35 i 43 de la TDT, per la mateixa Ràdio Xiqueta o a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. No obstant això, enguany els més xicotets podran continuar participant en el programa i, a més, els primers 500 que s’inscriguen en https://www.pequeradio.es/torrent rebran uns ‘xocosortines’, les delicioses llàgrimes de xocolate torrentino.

GALA NADALENCA ‘TALENTS DE CASA’

El concurs de talents, ‘Talents de Casa’, que va acompanyar a la ciutadania durant la pandèmia, celebrarà el dia 4 de gener una gala especial de temàtica nadalenca amb els finalistes de la primera edició en companyia de la resta de finalistes. La gala serà virtual i estarà composta per actuacions nadalenques gravades de manera casolana pels participants, entres les que destaca la cançó ‘Tot cor’, una composició especial dels guanyadors de la passada edició, Alba Carmona, Pedro Soto i Angela Martínez. Igualment, el certamen podrà seguir-se a través dels comptes de Facebook i Youtube de l’Ajuntament.

NOVES PROJECCIONS EN L’AUTOCINEMA DE TORRENT

L’autocinema de Torrent acollirà en aquestes dates tan especials la projecció per als més xicotets de les pel·lícules ‘Abominable’, el dia 26 de desembre, i ‘Un més de la família’, el dia 27 de desembre. D’aquesta manera, l’autocinema serà l’únic acte presencial de tot el programa, amb una capacitat màxima de 120 cotxes i entrada gratuïta que s’adquirirà mitjançant cita prèvia, tal com es va fer a l’estiu.

Iª EDICIÓ DEL CONCURS ‘QUI SAP MÉS’?

La primera edició del concurs de preguntes i respostes ‘Qui sap més?’ estarà dirigida als membres de les comissions falleres del municipi i, a més, oferirà a la ciutadania un espai comú d’entreteniment per Nadal. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que la ciutadania conega més la ciutat de Torrent i la seua història, així com difondre el seu patrimoni i recursos culturals.

El concurs es dividirà en quatre programes diferents -que s’emetran a partir del 26 de desembre en les xarxes socials de l’Ajuntament- i en cadascun d’ells s’enfrontaran dos equips, formats per sengles concursants, a manera de semifinal. Per tant, els conjunts que resulten vencedors en aquests encreuaments passaran a la gran final. D’aquesta manera, els guanyadors de cada semifinal s’emportaran quatre entrades per a l’Auditori, mentre que l’equip finalista obtindrà dues targetes +25 amb 50 euros cadascuna i el campió altres dues targetes +25 amb 100 euros per a gastar en el comerç local.

XII EDICIÓ DE LA SANT SILVESTRE SOLIDÀRIA DE TORRENT
La Fundació Esportiva Municipal impulsa la XII Edició de la Sant Silvestre Solidària de Torrent, que se celebrarà per primera vegada de manera virtual a causa de les circumstàncies sanitàries i destinarà la recaptació obtinguda per al punt d’aliments, ja que la solidaritat és l’essència d’aquesta carrera. La Sant Silvestre sempre ha destacat per ser una carrera especial i molt esperada pels torrentitos i torrentinas i per això enguany seguirà present per a unir a la comunitat gràcies a l’esport.

Per tant, la dinàmica de la carrera, que compta amb la col·laboració de GD Esport, serà diferent i del 18 al 28 de desembre –tots dos dies inclusivament- els participants podran córrer quan vulguen i on vulguen, després de realitzar la inscripció i descarregar el seu dorsal a través de la web www.cronorunner.com , sempre que respecten les indicacions sanitàries. D’aquesta manera, els corredors hauran de descarregar l’APP de Wikiloc i recórrer una distància mínima de 1500 metres pel trajecte que trien dins del terme municipal de Torrent, després de la qual cosa hauran d’enviar els resultats obtinguts en l’aplicació al correu virtualrunning@cronorunner.com.

EL PRIMER CERTAMEN DE DECORACIÓ I IL·LUMINACIÓ ‘BALCONS DE NADAL’
‘Balcons de Nadal’ serà la primera iniciativa de decoració i il·luminació impulsada pel consistori i IDEA’T, amb la intenció de motivar als ciutadans per a embellir els nostres barris, fer costat al xicotet comerç i fomentar les activitats entre xiquets i majors. A més, també s’ha comptat amb la col·laboració de les diferents falles, associacions, empreses i entitats de la ciutat perquè donen visibilitat al projecte i ajuden estimular a la ciutadania perquè decore i/o il·lumine el seu balcó amb motius nadalencs, de manera que s’embellisquen els carrers de la ciutat i es cree un ambient alegre concorde a aquestes festes complementant-se amb el projecte d’il·luminació municipal de l’Ajuntament. Així mateix, l’empresa municipal IDEA’T, dins de la seua campanya ‘100% amb el comerç de Torrent’, concedirà vint targetes +25 de 100 euros cadascuna per als balcons amb més ‘m’agrada’ per a incentivar la despesa local.

Deixa el teu comentari