Tots els grups municipals de Godella se sumen a la Declaració Institucional del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere

Tots els grups municipals presents en el ple de Godella es van sumar a la Declaració Institucional del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere, que es va celebrar el passat 25 de novembre. Els representants de Compromís, PSOE, Partit Popular, Ciutadans i Unides Podem-Esquerra Unida van votar a favor d’esta iniciativa durant el ple celebrat el dimarts.

Teresa Bueso, regidora d’Igualtat, va intervindre en la sessió per a presentar esta moció que comptava amb el suport de tots els grups presents, ja que l’eliminació de la violència de gènere és una qüestió prioritària per a una societat moderna que està a les portes de l’any 2021.

La regidora va destacar, durant la seua intervenció, els diferents actes que es van celebrar per a commemorar el 25 de novembre i la participació de tota la societat godellenca. Així mateix, va explicar que l’acte central, en el qual es va llegir la Declaració Institucional, es va celebrar baix els estrictes controls i protocols que marquen les autoritats sanitàries per a continuar lluitant contra la COVID-19.

“És d’agrair que tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament donaren suport a la moció, ja que significa que estem units en la lluita contra la violència de gènere”, va indicar Bueso.

“Les dades continuen sent esgarrifoses i, este any de pandèmia amb el confinament, no ha ajudat per a res a les víctimes, que han vist com, a més de la situació de pandèmia sanitària, han estat confinades amb els seus maltractadors”, va explicar la regidora d’Igualtat de Godella.

“Encara que es va avançant, queda molt camí per recórrer, i les administracions locals com a entitat més pròxima a la ciutadania hem de col·laborar encara més si cap”, va afegir.

L’alcaldessa Eva Sanchis va prendre la paraula després de les paraules de Bueso per a destacar la lluita que es realitza en el municipi i en la societat contra esta xacra: “M’agradaria que fora l’últim any en què férem este tipus de declaracions, però ja són molts anys. Des d’ací fem una crida als homes perquè us necessitem al nostre costat”.

“Sou els primers que heu d’apartar a persones violentes, amb conductes inapropiades o actituds fora de lloc. Eixes accions d’alguns homes violenten a moltes persones i, quasi en exclusiva, a les dones. Fem una crida a eixos homes que veuen eixes actituds com a normals per a dir-los que no ho són i que es posen del nostre costat per a lluitar contra elles”, va afegir l’alcaldessa.

D’altra banda, Irene Ferré, portaveu d’Unides Podem-Esquerra Unida, va recordar que s’ha avançat molt en els últims anys en la lluita contra la violència contra les dones però “encara queda molta faena per fer” per a arribar a l’anhelada normalitat, ja que “una de cada dues dones han patit algun tipus de violència en les seues vides”.

Deixa el teu comentari