Trenta veïns i veïnes de Quart de Poblet inicien la seua relació laboral amb l’Ajuntament de Quart de Poblet

La iniciativa “Més Opcions Quart 2020”, que ha rebut una subvenció de 720.619’20 euros, permet a persones majors de 25 anys desocupades comptar amb un contracte de formació i aprenentatge

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha incorporat a 30 nous veïns i veïnes dins del Taller d’Ocupació “Més Opcions Quart 2020”, un dels projectes emmarcats en el programa municipal per a la promoció de l’ocupació i la millora de les aptituds laborals. Aquesta nova iniciativa, que ha sigut seleccionada per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i rebrà una subvenció de 720.619’20 euros, també ha permés al Consistori contractar a cinc persones, en els llocs docents, administratiu i de direcció.

L’alumnat, que per a ser seleccionat havia d’estar desocupat i ser major de 25 anys, compta amb un contracte de formació i aprenentatge d’un any de duració que serà remunerat sobre la base del salari mínim interprofessional.

En el Taller d’Ocupació s’imparteixen tres especialitats, obra de paleta, renovables i jardineria, comptant cadascuna d’elles amb 10 assitents. Cada línia professional està estructurada en nivell un i dos, per la qual cosa els i les participants finalitzaran l’any amb dos certificats.

Així, els cursos que s’ofereixen són Operacions bàsiques en el muntatge i manteniment d’instal·lacions d’energia renovables, Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars tèrmiques, Operacions auxiliars d’obra de paleta de fàbriques i cobertes, Fàbriques d’obra de paleta, Activitats auxiliars en vivers, jardiners i centres de jardineria i Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes.

Amb la implementació d’aquest nou programa, l’Ajuntament de Quart de Poblet complementa la iniciativa de l’Escola Taller, sent un dels pocs municipis de la Comunitat Valenciana que ha posat en marxa tots dos projectes d’ocupació i formació de manera paral·lela.

Una mesura que continua les polítiques per a millorar l’ocupabilitat de veïns i veïnes que des del Consistori s’han realitzat, reforçant-se durant 2020, i que continuaran sent clau en 2021.

Deixa el teu comentari