Tres minuts de silenci davant el Palau de la Generalitat per la dona assassinada pel seu exmarit a Sagunt

Representants del Govern valencià, institucions valencianes i la societat civil guardenS’han tres minuts de silenci aquest dilluns davant el Palau de la Generalitat en repulsa per l’assassinat a Sagunt de María Soledad, l’últim cas de violència masclista registrat a Sagunt, que suposa la primera víctima en la Comunitat en 2021.

En la concentració han sigut presents el president de la Generalitat, Ximo Puig; la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; representants del Consell i de les institucions valencianes i la societat civil.

Es tracta de María Soledad, una dona de 60 anys que ahir va ser assassinada a punyalades per la seua exparella i després aquesta es va llevar la vida. Sobre el presumpte autor dels fets pesava una ordre d’allunyament que li prohibia acostar-se a la víctima.

La dona assassinada a Sagunt és la primera víctima de la violència masclista en el que portem d’any en la Comunitat Valenciana i se suma a les huit dones que han sigut assassinades a Espanya durant 2021, ha informat Delegació del Govern.

Des de l’any 2003, quan es disposen de xifres oficials, 137 dones -60 a Alacant, 60 a València i 17 a Castelló- han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles en la Comunitat Valenciana.

Deixa el teu comentari