Turisme Comunitat Valenciana registra més de 16.000 reserves realitzades a través del Bo Viatge durant el primer semestre de l’any

Colomer avança que “per al pròxim període es plantejaran alguns canvis per a agilitar la tramitació”

El programa Viatgem CV compta amb una inversió total de 17 milions d’euros

Turisme Comunitat Valenciana ha registrat durant el primer semestre de l’any un total de 16.269 registra reserves realitzades a través del Bo Viatge, que corresponen al segon període del programa Viatgem CV i que s’uneixen als 9.156 reserves realitzades durant l’últim trimestre de l’any 2020.

Així ho ha compartit el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en la reunió del Comité de Seguiment del Bo Viatge, que s’ha celebrat aquest dilluns i on s’ha presentat un balanç de situació.

Colomer ha assenyalat que “les més de 16.000 reserves realitzades a través del Bo Viatge han beneficiat a més de 32.000 persones residents en la Comunitat Valenciana, ja que el grup mínim de viatge que exigeix el bo és de dues persones”.

A més, l’estada mitjana de les citades reserves supera les tres nits en totes les modalitats d’allotjament, sent molt superior en els càmpings, que aconseguirà les dotze nits de mitjana, o en els habitatges turístics, que superarà les sis.

Per als hotels, l’estada mitjana s’acosta a les cinc nits. De la mateixa manera, més del 47% de les estades s’allarguen més enllà del cap de setmana, la qual cosa suposa una important dinamització del sector turístic.

La modalitat d’allotjament més demandada és l’hotel, amb el 77,5% del total de les reserves, seguit de l’allotjament rural, que acapara el 9,5% percentual de la totalitat de les reserves, i els càmpings el 8%.

Els destins més demandats per part de les persones usuàries del Bo Viatge són de la província d’Alacant: Benidorm, Finestrat, Altea, Calp, Benimantell, Xàbia i Alacant; de la província de Castelló: Peníscola i Morella, i de la província de València: la ciutat de València.

Colomer ha explicat que “encara que bona part de la despesa turística bonificada es concentra sobre l’allotjament turístic, les agències de viatge participants també estan oferint altres serveis que ajuden a mantindre oberta l’oferta experiencial més enllà de les temporades turístiques, contribuint així a la desestacionalització del sector”.

Cal ressaltar que s’han realitzat un total de 25.425 reserves a través del programa Viatgem CV en els dos períodes que ha estat vigent des que es va posar en marxa el mes d’octubre passat.

El responsable de Turisme ha remarcat que “comptem amb 1.462 empreses adherides” i que “el pagament d’aquestes ajudes s’ha agilitat molt des de gener de 2021, i en l’actualitat s’estan abonant en un termini mitjà de pagament inferior a 7 dies des que es presenta la justificació”.

Francesc Colomer ha destacat que “es tracta d’una iniciativa pionera que ens ha permés contribuir a la dinamització del sector en un moment tan complicat, a més de comprovar que els ciutadans no han perdut les ganes de viatjar ni la confiança en totes les mesures de seguretat que aplica el sector”.

Segons ha assenyalat, “per al pròxim període del programa Viatgem CV, que començarà el 15 de setembre, es plantejaran alguns canvis i millores en la gestió per a agilitar la tramitació actual”.

Així, ha plantejat “la continuïtat del bo turístic en 2022 si el sector considera necessari continuar estimulant la demanda” i ha proposat al sector la possibilitat d’introduir canvis en els criteris actuals en el decret que regule el programa en 2022.

A més, ha avançat que “està previst que a principis de setembre es reinicie el programa amb l’enviament de 5.000 bons nous perquè els beneficiaris puguen anar tramitant les seues reserves per a l’últim trimestre de 2021”.

Terminis i funcionament de la llista d’espera

El Bo Viatge és proporciona un descompte del 70% per a viatjar per la Comunitat Valenciana amb l’objectiu d’incentivar la demanda turística interna en períodes d’estacionalitat davant els negatius efectes socioeconòmics ocasionats per la COVID-19.

Aquest segon període del programa Viatgem CV ha estat en funcionament durant el primer semestre de 2021, de l’1 de gener fins al 15 de juny a través de la plataforma bonoviajecv.gva.es.

Cada Bo Viatge emés per Turisme suposa una reserva de crèdit de 600 euros i, en el cas que no es formalitze la reserva en el termini de 7 dies o no s’esgote la quantitat màxima en aplicar la bonificació del 70%, s’alliberen més codis i es van adjudicant més bons per ordre de llista d’espera.

El programa Viatgem CV compta amb una inversió total de 17 milions d’euros: 5 milions d’euros per al període de 2020 i 12 milions per als dos períodes del programa en 2021 (de l’1 de gener al 15 de juny i del 15 de setembre al 31 de desembre).

Comenta la notícia