Ulleres que simulen embriaguesa per a prevenir l’alcoholèmia a Cullera

La Regidoria de Serveis Socials consciència als més jóvens sobre el consum abusiu a l’estiu i les seues greus conseqüències
CULLERA. 07-08-15. Ulleres que simulen els efectes del consum abusiu d’alcohol i altres tòxics i programes informàtics que calculen el límit màxim de begudes alcohòliques que es poden consumir per a no donar positiu en un control i conduir amb seguretat. La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de Cullera duu a terme estos dies en el passeig marítim una activitat per a sensibilitzar sobre el consum abusiu d’alcohol i d’altres tòxics.

Un grup de monitors informa els més jóvens, però també als adults, de les conseqüències negatives que estos hàbits comporten, entre elles els accidents de trànsit.

«Es tracta d’implementar les accions preventives que ja es duen a terme durant tot l’any, però de forma lúdica i divertida, intentant conscienciar sobre els consums excessius que en esta època també es poden produir, segons ha explicat la regidora de Serveis Socials», Francesca Ortiz.

L’objectiu fonamental és la disminució del nombre d’accidents de trànsit derivats del consum d’alcohol i/o altres drogues, així com altres comportaments com la violència o l’agressivitat.

Esta activitat es duu a terme els dies 6 i 7 d’agost en el mateix passeig marítim. Ahir, va tindre lloc enfront de la font de l’Oasi i hui s’emplaçarà al costat de l’establiment Burguer King, prop de la zona de pubs.

L’acció s’efectua des d’una perspectiva divertida al mateix temps que pedagògica. Amb diferents materials i dinàmiques es desenvoluparan accions de prevenció immediata amb els participants i sobre el terreny.
Les ulleres de simulació servixen per a treballar la percepció alterada de qualsevol intoxicació, així com una motricitat lenta i pertorbada associada a la mateixa, mitjançant jocs, com per exemple obrir i tancar un calaix, donar a menjar a una altra persona, seguir una línia recta, etcètera.


Programari

D’altra banda, es prova per primera vegada en el municipi el programa denominat ALCOSIM. Amb un ordinador portàtil, es demana als participants unes variables com ara l’edat, pes o sexe i el consum tipus d’ingesta d’alcohol en una situació d’oci. El programa calcula l’evolució de la intoxicació així com la mesura en la qual eixa persona podria conduir legalment i sense cap perill.
Els monitors aprofiten esta circumstància per a donar informació a les persones que participen i als acompanyants, així com recomanacions com decidir abans d’eixir qui sí i qui no han de beure. Sobre este tema, insistixen que s’ha d’assenyalar una figura del conductor alternatiu, agafar un taxi, mai pujar amb algú que estiga baix efectes d’alcohol o altres substàncies. També es recorda la taxa d’alcohol per a conduir amb seguretat i es recomana sentit comú i prudència.
Al temps s’aprofita per a oferir informació sobre la possibilitat de tornar-se addicte si el consum es torna habitual. Així, es pretenen reforçar les mesures preventives i contribuir a la disminució de les conseqüències negatives pels consums abusius.

Deixa el teu comentari