Un dofí és retornat a la mar després de quedar encallat a la platja Nord de Gandia

Membres de la Creu Roja van rescatar a l’animal i li van prestar els primers auxilis

Veterinaris de la Fundació Oceanogràfic van comprovar el bon estat de l’animal i li van administrar una medicació d’urgència

Membres de la Creu Roja de Gandia i de la Fundació Oceanogràfic van retornar ahir a la vesprada a la mar una jove femella de dofí llistat que havia quedat encallada a la Platja Nord i que, després de les anàlisis i mediació corresponents dels veterinaris de la Fundació, es va comprovar que es trobava en bon estat per a tornar a la mar.

La platja es trobava buida però els integrants del grup de vigilància de la zona van observar el moviment d’un animal molt prop de la platja. Després d’acostar-se a la riba van comprovar que es tractava d’un dofí que es trobava a la mercè de l’onatge, per la qual cosa van decidir activar el protocol d’assistència telefonant al 112 que va mobilitzar a la Policia Local i a la Xarxa de Varamientos de la Comunitat Valenciana, formada per la Conselleria de Medi Ambient, Universitat de València i la pròpia Fundació Oceanogràfic.

Ràpidament van decidir rescatar a l’animal i, encertadament, el van col·locar en suspensió en una de les lliteres i el van humitejar constantment a l’espera de la ràpida arribada dels veterinaris de la Fundació Oceanogràfic.

Els veterinaris van avaluar l’estat de salut del dofí amb una exploració completa i preses de sang i li van administrar una medicació d’urgència.

Valorant l’estat general de l’animal, sorprenentment bo, i en entendre que podria sobreviure tornant a la mar, es va decidir reintroduir-lo amb els mitjans disposats per la Creu Roja, en una embarcació que es va endinsar més d’una milla fins a superar l’escullera.

Una vegada situada acuradament en el lateral de l’embarcació, l’animal va entrar a l’aigua i immediatament es va posar a nadar d’una forma adequada amb rumb mar endins.

De l’observació d’ahir i d’aquest matí per membres de la Creu Roja, l’animal no ha sigut albirat.

Deixa el teu comentari