Un prestigiós dissenyador guanya el cartell de les festes de Cullera

L’obra es titula ‘Aurora’ i representa a la Mare de Déu del Castell en el centenari de la seua coronació juntament amb tots els elements de la festa

El prestigiós dissenyador gràfic Juan Diego Ingelmo és el guanyador del concurs del cartell de les Festes Majors de Cullera 2019. L’obra, titulada ‘Aurora’ representa a la Mare de Déu del Castell en el centenari de la seua coronació canònica com a patrona de la ciutat.

La composició gràfica es complementa amb la recreació en el mantell de la Verge de diversos aspectes característics de les festes cullerenques, com ara l’Aurora marinera, la Muixeranga, la tradició musical, la fira, les danses i altres elements icònics del patrimoni arquitectònic local.

Ingelmo, veí de Borriana (Castelló), és un expert en cartelleria. No en va, atresora més de 350 premis nacionals i internacionals en esta matèria. El disseny guanyador, de línies senzilles, combina tres colors: blau, beix i granat sobre un fons blanc que dota de neteja a l’acabat.

«He presentat una cosa nova, molt diferent. L’avantatge de Cullera és que cada any el cartell és totalment diferent la qual cosa dóna més llibertat creativa», comenta l’expert dissenyador.

En la seua creació, presenta d’una forma sintètica i senzilla la iconografia religiosa i festiva que al seu juí són l’«arrel» de la festa. El cartell té una lectura en una primera mirada, però s’obri a noves interpretacions quan l’observador s’acosta i descobrix els detalls del mantell.

Més participants

El jurat, presidit pel regidor de Festes, Pere Manuel, i en el qual han participat l’artista Joan Antoni Rodríguez Roca (JARR) i el publicista Josep Lozano, ha valorat no solament la tècnica emprada, sinó també la relació del disseny amb la temàtica de les festes i la qualitat d’este. La decisió no ha sigut gens fàcil, ja que enguany han sigut més de 30 els cartells que s’han presentat, el major nombre de treballs fins ara.

Manuel s’ha mostrat especialment content amb esta circumstància. «Quan recuperàrem el concurs preteníem atraure professionals del disseny amb renom i en esta edició hem aconseguit eixe objectiu amb escreix. La qualitat dels treballs ha sigut notablement major i el jurat ha tingut moltes dificultats per a prendre la decisió final», ha assenyalat.

El fet que enguany s’haja incrementat la dotació del premi fins als 1000 euros és un factor fonamental perquè més professionals s’hagen animat a participar, adduïx Manuel.

El nivell dels concursants ha fet que en esta edició el jurat haja decidit atorgar una meció d’honor al treball ‘Les quatre parts del món’, de Josep Vicent Sales Gavarda, una recreació fotogràfica antiga d’un dels personatges històrics de les processons de la Verge del Castell.

El disseny d’Ingelmo servirà per a anunciar les Festes Majors, que enguany se celebren del 27 d’abril al 5 de maig, i il·lustrarà la portada del llibre de festes.

Deixa el teu comentari