Una nova DANA aplega a la Comunitat Valenciana

Davant el nou cicle de pluges intenses, AEMET ha activat l’avís taronja.

Una nova Depressió Aïllada en Nivells Alts, una nova DANA, aplega a la península la nit del dilluns al dimarts, situant-se sobretot al sud-oest de la Península i desplaçant-se posteriorment a l’àrea mediterrània i nord-est peninsular, on es produiran fortes pluges i fins i tot torrencials fins al dijous, segons ha anunciat l’Agencia Estatal de Meteorologia. 

S’espera que les majors quantitats de precipitacions acumulades al llarg de l’episodi es registren en el nord de la Comunitat Valenciana, Balears i Catalunya. 

Per aquest motiu, AEMET ha ficat l’alerta climatològica a nivell taronja davant l’arribada de la DANA. Aquest diumenge, València ja va viure un avanç amb pluges lleugeres i fort vent. 

Segons les previsions d’AEMET, s’esperen precipitacions intenses de més de 200 litres per metre quadrat al nord del territori valencià.

Pel que fa a les temperatures, estes patiran una notable baixada en l’àrea mediterrània, unit al temporal. Un fet notable en la darrera nit on les mínimes han baixat fins als 10 graus en alguns punts de la Comunitat.

Deixa el teu comentari