Una onada de fred provocarà un descens de les temperatures

Una massa d’aire fred i gelat provinent del nord d’Europa provocarà una baixada de les temperatures en la Comunitat Valenciana. Aquesta situació es preveu que s’allargue fins diumenge.

Bufandes, guants, abrics o, fins i tot, duplicar les capes de peces de roba. Tot per a fer front al fred que s’apropa al nostre territori.

Durant les pròximes hores caldrà posar atenció als termòmetres perquè s’espera una baixada de les temperatures, provocada per una massa d’aire fred que està entrant pel nord-est de la península i s’escamparà el dijous cap a la Comunitat Valenciana.

En el programa Prop de tu, d’aquesta casa, ha intervingut Jordi Payà, qui ens ha contat més coses sobre la situació climatològica.

Tot i que s’espera molt de fred, qui no farà acte de presència en principi serà l’aigua. Les pluges no tindran protagonisme en aquest final de setmana que es presenta gelat.

Jordi Payà també ha tractat en el programa Prop de tu l’assumpte del canvi climàtic. En les últimes dues dècades l’ascens de les temperatures està sent constant i això pot desembocar un clima més irregular.

La Conselleria d’Igualtat de la Comunitat Valenciana ha posat en marxa una campanya davant el fred que es preveu dirigida a les persones sense sostre. El protocol s’ha enviat als diferents ajuntaments per a dur-lo a terme.

Des de la Generalitat Valenciana també s’han emés diversos consells per a afrontar la situació dels pròxims dies:

Com per exemple mantenir els xiquets lluny de les estufes, controlar el pas de corrents, tindre a mà ciris i llanternes i, fins i tot, tenir una aixeta lleugerament oberta per tal d’evitar problemes en les canonades.

Deixa el teu comentari