Una trentena de jubilats d’Almussafes participen en una conferència sobre sexualitat

La trobada forma part del Programa d’Activitats per als Nostres Majors de la Diputació de València

El sexòlog Vicente Gascón va ser l’encarregat d’impartir la xerrada, l’última per al col•lectiu de la Tercera edat programada per l’Ajuntament per a aquest 2016

conferencia-sexualitatAlmussafes, a 10 de novembre de 2016. La Llar del Jubilat d’Almussafes va acollir ahir dimecres 9 de novembre a partir de les 17:30 hores una conferència titulada “Sexualitat i efectes en l’edat madura” en la qual el sexòlog Vicente Gascón va explicar als més de 30 assistents com hauria d’afrontar el col•lectiu de majors aquesta qüestió. Durant la sessió, a més d’impartir contingut teòric, es van dur a terme diversos exercicis de respiració, relaxació i exercitació del sòl pèlvic. Amb aquesta convocatòria, la Regidoria de la Tercera Edat tanca per enguany les activitats destinades a la formació i informació dels jubilats de la localitat.

No sempre resulta senzill adaptar-se als canvis tant físics com a emocionals que van experimentant les persones amb el pas del temps. En moltes ocasions la societat va assumint les noves circumstàncies de manera autònoma i sense preocupar-se d’intentar resoldre els seus dubtes sobre determinades qüestions, sobretot si estan relacionades amb aspectes íntims, com és el cas de la sexualitat. No obstant açò es tracta d’un tema sobre el qual professionals en la matèria poden llançar llum per a intentar comprendre tots aqueixos canvis produïts i saber com afrontar-los.

En aqueix sentit, la Regidoria de la Tercera Edat de l’Ajuntament d’Almussafes va celebrar ahir dimecres 9 de novembre una conferència titulada “Sexualitat i efectes en l’edat madura” en la qual el psicòleg especialitzat en sexologia Vicente Gascón García va informar als més de trenta assistents sobre qüestions rellevants que poden ajudar-los a millorar la presència del sexe en el seu dia a dia. L’expert va oferir consells per a mantenir una vida sexual activa en aquesta etapa de la vida, entre les que va destacar la importància de fomentar la comunicació i la confiança en la parella i acudir al metge davant qualsevol problema.

Després d’una primera part teòrica, Gascón va proposar als presents la realització de diversos exercicis de relaxació, respiració i exercitació del sòl pèlvic amb els quals, va assegurar, es poden millorar les condicions físiques.

Amb aquesta conferència, que forma part del Programa d’Activitats per als nostres Majors de la Diputació de València, el consistori d’Almussafes tanca el cicle d’activitats formatives de 2016 per a aquest col•lectiu, durant el qual s’han celebrat trobades per a parlar de pensions, musicoteràpia o sobre el Pla Major de Seguretat, entre altres assumptes. De cara al 2017, el departament ja està dissenyant el programa amb el qual seguirà aportant contingut de valor per a aquest col•lectiu de veïns.

Deixa el teu comentari