LA UNIÓ denuncia que la falta d’aigua afecta en el final de la campanya al correcte desenvolupament de l’arròs

LA UNIÓ informa que la falta d’una dotació adequada d’aigua està marcant negativament el final de la campanya a les zones productores d’arròs.

Esta situació de menor dotació d’aigua afecta, a la zona de l’Albufera, dos varietats que es cultiven en un elevat número d’hectàrees, J. Sendra i Argila, eixides de l’IVIA i amb alta demanda en els mercats i culinàriament més apreciades. Estes dos varietats són de cicle més llarg i, per tant, es precisa una major dotació d’aigua per mantenir el seu cultiu fins a la final del cicle vegetatiu.

A tot això, cal afegir que este any la producció d’arròs s’ha vist afectada per la prohibició de l’ús de determinats fungicides sense una alternativa efectiva que ha provocat un augment de l’afecció del fong de la Pyricularia que ha afectat la forma de cultiu molt negativa, amb una disminució de la producció.

Finalment, i en referència a la gestió de la palla de l’arròs, Enric Bellido, responsable de la Sectorial de l’Arròs de LA UNIÓ, exposa que: “Per fi, i després de molts anys de falta de voluntat per part de l’administració, esta campanya s’ha arribat a un acord amb la Conselleria d’Agricultura per, de forma ordenada, gestionar la palla de l’arròs resultant de la sega”.

En este sentit, es va a dividir l’àrea productora en dos zones on en una d’elles es treurà la palla o, en el seu defecte, s’incorporarà a la terra i en l’altra s’eliminaran els rostolls de forma controlada i ordenada.

Deixa el teu comentari