València aborda el paper de la formació com a instrument de millora de l’ocupabilitat

Bernabé: “Des de l’Ajuntament de València i València Activa apostem per la formació contínua i l’accés a l’ocupació de qualitat dels valencians i valencianes, i mostra d’això és el programa POEFE-FORMACCIÓ”

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Formació i Ocupació i en el marc del programa POEFE FORMARCCIÓ 2019-2021, ha organitzat la jornada informativa ‘Itineraris formatius com a instrument de millora de l’ocupabilitat de col·lectius vulnerables’ amb l’objectiu d’analitzar les claus en la millora de les competències professionals i personals de la població desocupada, especialment dels col·lectius amb més dificultats en la seua inserció al mercat laboral.

La responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, durant l’obertura de l’acte, ha destacat “la importància de realitzar este tipus de trobades en els quals podem analitzar i debatre sobre les principals causes i dificultats dels col·lectius vulnerables a l’hora d’inserir-se en el mercat laboral i en el qual, a més, plantegem com revertir aquesta situació”.

Durant la seua intervenció, Bernabé ha explicat que “la formació és clau per al desenvolupament de les persones, és una de les eines que generen més oportunitats i que afavoreixen la millora de l’ocupabilitat de la ciutadania, i especialment és una eina imprescindible per a millorar l’ocupabilitat dels col·lectius més vulnerable”.

“Des de l’Ajuntament de València i València Activa apostem per la formació contínua i l’accés a l’ocupació de qualitat dels valencians i valencianes, i mostra d’això és el programa POEFE-FORMACCIÓ, emmarcat en esta jornada, i amb el qual volem afavorir la inserció laboral dels col·lectius que més ho necessiten”, ha indicat la regidora.

La jornada també ha comptat amb la participació del secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional,  Miquel Soler, qui ha plantejat els reptes del present i del futur de la Formació Professional. Així mateix, el catedràtic de Psicologia del Treball i les Organitzacions José Ramos ha explicat en la seua intervenció els aspectes significatius per a una millora de l’ocupabilitat. Finalment, el catedràtic de Didàctica i Organització Escolar Fernando Marhuenda  ha abordat les dificultats detectades en els processos d’inserció sociolaboral dels col·lectius i persones en situació de vulnerabilitat social.

Deixa el teu comentari