València celebra el 9 d’Octubre

Al llarg del dia València ha celebrat diferents actes i esdeveniments.

Al voltant de les 10.00 del matí aplegaven les autoritats al Palau de la Generalitat per a encetar l’acte en el qual s’ha fet entrega de les distincions i guardons del Dia de la Comunitat Valenciana i que ha comptat per primera vegada amb la presència d’un president del Govern, en aquest cas de Pedro Sánchez.

Durant l’acte, el President de la Generalitat i el President del Govern han atorgat l’Alta distinció de la Generalitat dels Premis 9 d’Octubre a la professora, escriptora, política i referent feminista Carmen Alborch i al dispositiu de l’Aquarius per l’operació ‘Esperança Mediterrània’.

Per altra banda, també s’han fet entrega de la Distinció de la Generalitat als tenistes David Ferrer i Anabel Medina, al Jutjat Privatiu d’aigües d’Oriola, a les rectores Mavi Mestre i Eva Alcón i al València CF, entre altres.

El President de la Generalitat ha reivindicat la importància d’avançar en un nou contracte social que garantisca el desenvolupament, la igualtat i la plenitud democràtica.

La Vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica oltra, ha sigut l’encarregada de conduir l’entrega dels guardons del 9 d’octubre.

L’acte ha conclòs amb l’himne regional.

Els carrers de València plens de gom a gom. Amb gent que ha gaudit de les diferents activitats i fires repartides per tota la ciutat.

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la Corporació Municipal i el President de la Generalitat i altres membres del Consell han assistit a la baixada de la Reial Senyera i a la Processó Cívica en commemoració del 780 Aniversari de l’entrada a València del Rei Jaume I, en què la portadora ha sigut Sandra Gómez.

Deixa el teu comentari