València fomenta el reciclatge de llandes a les seues platges

Els educadors mediambientals de Cada Lat Compte recorreran les platges de València conscienciant sobre la importància del reciclatge de llandes de begudes

L’Ajuntament de València i Cada Lata  Cuenta han llançat per segon any consecutiu la campanya mediambiental “Circula la teua llanda” per a promoure el reciclatge d’aquests envasos a les platges valencianes. 

Aquesta iniciativa ha sigut creada per Cada Lata  Cuenta , el Programa Europeu de sensibilització mediambiental que promou el reciclatge de llandes de begudes en els moments d’oci en espais públics, com a les platges.

Després de l’èxit de la campanya de reciclatge de l’estiu de 2020 i el compromís mostrat per l’Ajuntament de València amb el medi ambient, “Circula la teua llanda” torna a les platges de València, en les quals diversos equips d’educadors mediambientals recorreran la costa amb motxilles recol·lectores de llandes de begudes sensibilitzant sobre la importància de reciclar també en el nostre temps d’oci en el medi natural.

L’objectiu principal de la iniciativa és impulsar el reciclatge a les platges, fent costat a l’Ajuntament en la seua gestió de residus sensibilitzant als banyistes perquè reciclen les seues llandes de begudes en el contenidor groc. 

Segons Iris Mullor, Responsable de Comunicació de Cada Lata Cuenta a Espanya, fora de casa, els residus que generem són en la seua majoria envases. No obstant això, en el nostre temps d’oci, com a les platges, ens oblidem de reciclar, una pràctica que majoritàriament ja hem incorporat en la llar. 

 El vicealcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, recorda que “en estiu és importantíssim no perdre l’hàbit de reciclar quan anem a la platja o als nostres llocs d’estiueig. El mar Mediterrani és un dels mars més contaminats del món”. 

A més, la iniciativa cerca transmetre el missatge que les llandes són 100% reciclables pel que, en depositar-les en el contenidor groc, estalviem materials i reduïm fins a 70% el consum d’aigua i un 95% el consum d’energia, enfront de la fabricació d’una llanda de nova matèria primera.

La campanya de reciclatge arrancarà el dia 30 de juliol i recorrerà durant els caps de setmana , del 6 al 29 d’agost, les platges de la Malva-rosa, El Cabanyal, Pinedo, El Perellonet, La Devesa, El Saler i La Garrofera. A més, la campanya “Circula la teua llanda”serà present també en altres platges del territori nacional, com la Corunya, Cadis o Màlaga.

Com a part de la campanya es realitzaran enquestes als banyistes a peu de platja per a conéixer els seus hàbits de reciclatge a les platges amb l’objectiu d’ajudar l’Ajuntament de València a millorar la gestió de residus en els espais públics i conéixer les necessitats de la població.

Es conscienciarà i informarà els banyistes sobre com reciclar a les platges i els beneficis del reciclatge de llandes en el contenidor groc, amb la finalitat de fomentar l’economia circular per a cuidar del medi ambient.

Deixa el teu comentari