València elabora un estudi sobre els efectes de la pandèmia en la joventut

Existeix una gran estigmatització dels joves en general

L’Ajuntament de València ha elaborat un estudi, amb el Consell de la Joventut sobre els efectes de la pandèmia de la covid-19 entre la joventut de la ciutat.

Ibáñez ha presentat les conclusions de l’estudi, acompanyada per la presidenta del Consell de la Joventut de València, Ana Domínguez. Les dos han rebutjat «’estigmatització de la joventut» que es pot haver impulsat des de determinades instàncies, i han subratllat que les i els joves valencians no estan d’acord amb la visió que d’ells es dona en els mitjans de comunicació respecte al seu paper en la pandèmia. 

La finalitat del treball ha sigut conéixer l’impacte de la pandèmia en el col·lectiu jove de la ciutat, i diagnosticar les necessitats d’aquest col·lectiu i els principals problemes als que s’enfronta en esta nova normalitat.

Un altre dels blocs d’investigació s’ha referit a l’emancipació de la joventut. Més d’un 50% de la joventut de la ciutat considera que ha empitjorat la seua situació econòmica arran de la pandèmia, i la majoria creu que aquesta crisi retardarà el seu moment d’emancipar-se. Entre els qui ja ho han fet, un 4% ha hagut de tornar a casa dels seus pares.

El 90% dels joves afirma que ha canviat la seua manera de relacionar-se a causa de la pandèmia, 7 de cada 10 ha reduït el seu cercle de persones habitual de relació, el 80% passa a més temps a casa, i més del 63% ha deixat algun tipus d’activitat per seguretat. Així, les activitats d’oci són passejar, llegir, quedar amb amics o anar al cine o al teatre.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.