València obrirà una nova seu de Districte Digital per a la gestió de projectes Smart City

Aquest dillun 7 de juny s’ha inaugurat  la jornada V5G-Day al  Palau de Congressos de València, impul-sada per l’Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia (iTeam) de la Universitat Politècnica de València.

El V5G Day és un esdeveniment internacional en streaming, on empreses de tot el món posen en pràctica les enormes capacitats de la tecnologia del futur. Hi ha demostracions en viu, informació personalitzada, oportunitats de col·laboració i coworking. Un espectacle de pura innovació durant 5 hores.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat l’obertura d’una seu de Districte Digital a València que gestionarà projectes Smart City, orientats a la cerca de solucions innovadores per a la mobilitat i sostenibilitat a les ciutats.

El president s’ha referit a la necessitat d’apostar per la formació en tots els nivells educatius.

Puig ha assegurat que la tecnologia 5G suposarà un revulsiu l’economia de la Comunitat.

També s’ha referit a altres iniciatives que constaten l’aposta per la innovació tecnològica i que ja són una realitat en la Comunitat Valenciana, com la posada en marxa de la Base 5G, en la Marina de València; del laboratori públic d’experimentació i demostració sobre tecnlogíes 5G pioner a Espanya, o els múltiples projectes tractors que opten a fons europeus amb la finalitat d’automatitzar la logística en parcs industrials o en el port valencià.

En el marc de la jornada han sigut presentats diferents desenvolupaments amb tecnologia 5G, entre el que es troba un robot social que és capaç de detectar l’ús de mascaretes i d’interactuar mitjançant telepresÈncia, navegació autònoma i ser controlat remotament, així com un vehicle autònom connectat que permetrà millorar l’eficiència de les indústries, o un braç robòtic de diagnòstic remot que permet experimentar la Internet tàctil.

Deixa el teu comentari