València organitza el concurs Austrohúngar de relat curt en homenatge a Berlanga

La iniciativa cerca visibilitzar els llocs emblemàtics de la ciutat relacionats amb el cineasta valencià i impulsar la creació literària

La Regidoria de Turisme i Internacionalització ha convocat el concurs Austrohúngar de Relat Curt Ciutat de València amb motiu de la celebració del centenari del cineasta valencià Luis García Berlanga. “Es tracta d’un concurs d’àmbit nacional que forma part de les activitats programades per l’Ajuntament de València amb motiu de l’Any Berlanga i que busca visibilitzar els llocs emblemàtics de la ciutat de València que van marcar la vida del cineasta i, al mateix temps, impulsar la creació i difusió literàries a través de la participació ciutadana. València està intensificant les activitats relacionades amb el cinema i Berlanga de cara a la gala dels Goya que se celebrarà a València el pròxim 12 de febrer”, ha explicat la vicealcaldessa, Sandra Gómez.

Els treballs podran estar escrits en qualsevol de les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana, hauran de ser inèdits, amb una temàtica lliure i no haver sigut premiats en altres concursos. Tots els relats, a més, estaran escrits en clau de comèdia i hauran d’incloure la paraula “austrohúngar”, un terme fetitxe per al director valencià i recurrent en la seua extensa filmografia, almenys en una ocasió.

El tema serà lliure, però part de l’acció haurà de desenvolupar-se obligatòriament en almenys un dels punts indicats en qualsevol de les rutes de la València de Berlanga que es proposen en la web de Visit VLC per a celebrar el centenari del cineasta (https://www.visitvalencia.com/shop/visitas-guiadas/valencia-cine-berlanga o en https://www.visitvalencia.com/shop/visitas-guiadas/ciudad-artes-ciencias-tour-cine). Els relats tindran una extensió màxima de tres folis escrits a 1,5 espais per una sola cara, segons estableixen les bases del concurs.

Premis

El guanyador del concurs Austrohúngar de Relat Curt Ciutat de València rebrà un premi de 2.500 euros i s’atorgaran dos premis de 1.000 euros a altres dos finalistes. L’objectiu del concurs és recopilar en una publicació els 50 millors relats d’entre tots els que es reben. L’últim dia per a presentar els relats serà el pròxim 14 de febrer.

Comenta la notícia